Motivan uutiset 2018


8.10.2018 13.00

Automaation tarve kasvaa tulevaisuudessa

Toimiva rakennusautomaatio on tärkeä tekijä rakennuksen sisäilmaolosuhteiden hallinnassa sekä jatkossa myös kysyntäjouston hyödyntämisessä.

Erilaisia ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja valaistukseen liittyviä teknisiä järjestelmiä ohjataan tyypillisesti erikseen, täysin irrallaan toisistaan. Ongelmia aiheutuu erityisesti silloin kun rakennuksissa yleistyvät hybridijärjestelmät toimivat ristiin, jolloin pahimmillaan seurauksena voi olla vaikkapa samanaikainen lämmitys ja jäähdytys.

”Uusien rakennusmääräysten mukaisessa lähes nollaenergiatason rakentamisessa rakennukset saadaan automaation avulla toimimaan energiatehokkaasti hyvistä sisäilmaolosuhteista tinkimättä”, toteaa rakennusneuvos Pekka Kalliomäki ympäristöministeriöstä.

Taloautomaatio kannattaa integroida yhdeksi järjestelmäksi

Yhtenäinen automaatiojärjestelmä auttaa rakennuksen eri järjestelmien ohjaamisessa, jotta halutut olosuhteet saavutetaan ilman turhaa energiankulutusta tai sisäilma- ja kosteusongelmia. Useimmilla kuluttajilla tai taloyhtiöiden hallituksilla ei ole tietoa keskitettyjen taloautomaatiojärjestelmien hyödyistä. Tietoa tarvitaan siis sekä itse järjestelmän hyödyistä ja eduista että järjestelmien hankinnasta ja niiden toimittajista.

Toukokuun lopussa käynnistynyt Automaatio suurissa kiinteistöissä -hanke nostaa esiin automaatiojärjestelmän tuomat hyödyt, tiedot eri järjestelmistä ja niiden toimittajista sekä tuottaa taloyhtiöille kokonaisvaltaiseen suunnitteluun kannustavan ohjeen automaatiojärjestelmien hankintaan. Motivan koordinoima hanke päättyy lokakuussa 2019.

Hanketta rahoittavat ympäristöministeriö ja joukko alan yrityksiä.

Lisätietoja:
Osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ottaa vielä yhteyttä Motivaan Elina Leskiseen, elina.leskinen@motiva.fi, puh. 050 515 1328.

www.motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 8.10.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.