Motivan uutiset 2018


8.6.2018 11.00

Hankkija: Vastaa kyselyyn julkisista ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnoista

Motiva selvittää maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta julkisiin elintarvikehankintoihin liittyviä vastuullisuusnäkökulmia ja sitä miten ne on otettu huomioon hankinnoissa ja hankintoja ohjaavissa linjauksissa.

Kyselyyn voivat vastata kaikki julkisia elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekevät 20.6.mennessä. Kaikkien yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan räätälöity Vastuullisten elintarvikehankintojen koulutuspaketti omaan organisaatioon/kuntaan.

Vuonna 2016 julkaistiin "Valtioneuvoston periaatepäätös julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista (ympäristömyönteiset viljelytavat, elintarviketurvallisuutta ja eläinten hyvinvointia edistävät tuotanto-olosuhteet)". Periaatepäätöksen tueksi julkaistiin kaksi opasta tukemaan vastuullisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen toteutusta.

Kyselyssä vastuullisilla elintarvikehankinnoilla tarkoitetaan hankintoja, joissa on otettu huomioon eläinten terveys ja hyvinvointi, elintarviketurvallisuus, ympäristö- ja sosiaaliset näkökohdat sekä ravitsemus. Kyselyllä selvitetään, miten vastuullisuusnäkökulmat on otettu huomioon julkisen sektorin elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa. Lisäksi keräämme palautetta hankintaoppaiden käytettävyydestä sekä esimerkkejä onnistuneista hankinnoista. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kyselyn täyttäminen vie noin 10 minuuttia. Palautteen pohjalta kehitetään neuvontaa ja viestintää julkisen sektorin tarpeisiin.

Kyselyyn osallistuneet ja yhteystietonsa jättäneet osallistuvat omalle kunnalle/organisaatiolle räätälöityyn Vastuullisten elintarvikehankintojen -koulutukseen, joka toteutetaan yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Motiva Oy:n ja Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kanssa.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä >>

Lisätietoja:
Motiva Oy
asiantuntija Elina Ovaskainen
elina.ovaskainen@motiva.fi
puh. 040 774 9390


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 8.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.