Motivan uutiset 2018


3.5.2018 10.00

Jäähdytyslaitteiden hukkalämpö haltuun Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston fysiikan ja kemian laitoksella säästetään vuosittain yli 30 000 euroa ottamalla talteen jäähdytyslaitteiden tuottama hukkalämpö.

Laboratoriotiloissa tarvitaan tehokasta jäähdytystä ympäri vuoden. Vuosi sitten uusitun jäähdytysjärjestelmän arvioidaan tuottavan 690 MWh lämmön säästöt.

Järjestelmän toimintaa tehostaa myös Suomen Yliopistokiinteistöissä luotu energianhallintamalli, jossa parannuskohteita etsitään yhdessä tilojen käyttäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tärkeä osa jatkuvaa toimintaa on kiinteistön energiamanageri, joka seuraa energiankulutusta, reagoi poikkeamiin ja laittaa asiat kuntoon yhdessä kumppaniverkoston kanssa.

Lisää aiheesta viimeisimmässä KylmäExtra-lehdessä

Ilmastointijärjestelmät ja energiatehokkuus

Ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi on käynnissä viestintähanke, jota koordinoi Motiva Oy ympäristöministeriön toimeksiannosta. Hankkeen tavoitteena on tehostaa etenkin ilmastoinnin – eli jäähdytystä sisältävien järjestelmien – energian käyttöä liike-, toimisto- ja hoitoalan rakennuksissa.

Hankkeessa kootaan tietoa ilmastointijärjestelmien energiatehokkuutta parantavista toimista sekä kerrotaan hyvistä käytännöistä ja toteutuksista, kuten esimerkiksi ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien kuntotutkimusmenettelystä.

Ohjeet, oppaat ja artikkelit on koottu Motivan verkkosivuille. 

Lisätietoa: www.motiva.fi/ilmastointi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 7.5.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.