Motivan uutiset 2018


13.3.2018 9.00

KEINO tukee innovatiivisia julkisia hankintoja

Tänään 13.3.2018 julkistettiin työ- ja elinkeinoministeriön lehdistötilaisuudessa uusi kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus, KEINO.

Motiva on valittu hankkeen koordinaattoriksi. Mukana konsortiossa ovat myös Suomen Kuntaliitto Ry, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Innovaatiorahoituskeskus Business Finland, Suomen ympäristökeskus SYKE, Hansel Oy, KL-Kuntahankinnat Oy sekä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

KEINO-osaamiskeskuksen tavoitteena on lisätä innovatiivisuutta ja vaikuttavuutta hankinnoissa sekä lisätä hankintoja, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita niin sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta. Julkisiin hankintoihin käytetään noin 35 miljardia euroa vuosittain, joka on merkittävä osuus bruttokansantuotteestamme. Edistämällä fiksuja ja kestäviä hankintoja luodaan kasvua, hyvinvointia ja uusia ratkaisuja.

Motivalla on laaja ja pitkä kokemus julkisen hankintojen edistämis- ja neuvontatyöstä. Perustettu osaamiskeskus tukee päättäjiä ja hankinta-alan ammattilaisia entistä monipuolisemmin ja vaikuttavasti usean eri toimijan voimin.

Osaamiskeskuksen päätavoitteet vuosille 2018-2021 ovat:
  • Lisätä kestävyystavoitetta ja innovatiivisuutta toteuttavia hankintoja Suomessa.
  • Julkinen hankinta tunnistetaan johtamisen välineenä ja sitä käytetään aktiivisesti.
  • Hankintayksiköt jakavat avoimesti tietoa omista kokemuksistaan ja oppivat toisiltaan.

Julkisiin hankintoihin käytetään Suomessa noin 35 miljardia euroa vuosittain, mikä on keskimäärin 16 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Lisätietoja:

johtaja kiertotalous Isa-Maria Bergman
isa-maria.bergman@motiva.fi, puh. 09 6122 5010


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 14.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.