Motivan uutiset 2018


4.12.2018 16.00

Kestävä joulu – ilmastoystävälliset joululahjavinkit

Joulun lahjastressin voi helposti ohittaa Kuluttajien energianeuvonnan joululahjavinkeillä. Lahjan saajan lisäksi näistä lahjoista on iloa myös ympäristölle, sillä olemme valinneet lahjaideoiksi sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka ovat kestäviä ja ilmastoystävällisiä. Poimi tästä ideat ja paketoi hyvää joulumieltä.

Motiva Lahjat 1

Hemmottele kotimaisilla herkuilla

Anna lahjaksi vaikkapa ihania kotimaisia marjahilloja, marjamakeisia, kuivattuja sieniä tai kalasäilykkeitä. Itse tehty on aina parempaa!
Motiva Lahjat 2

Kääri pakettiin lämpöä

Laadukas kaulaliina, lapaset tai villasukat ilahduttavat lahjansaajaa pitkään lämpimästä muistamisesta.
Motiva Lahjat 3

Ruoki lasten luovuutta

Hyville askarteluvälineille on aina käyttöä. Valitse hyvälaatuisia ja turvallisia värikyniä, pieniin käsiin sopivat sakset, liimaa, paperia ja kartonkeja.
Motiva Lahjat 6

Muista sukusi senioreita itsenäisyyspäivänä

Juhlapäivänä on aikaa ilahduttaa suvun vanhimpia. Istahda seuraksi, katso yhdessä linnan juhlat tai soita kiireetön puhelu kauempana asuvalle seniorille.
Motiva Lahjat 4

Ilahduta tuntematonta

Mieti, miten voisit tänä jouluna auttaa vähävaraisempia. Joululahjoituksia kerääviä järjestöjä löydät internetistä.
Motiva Lahjat 5

Lupaa aikaa & apua

Kaipaako ystäväsi apua lastenhoitoon tai ikääntyvä naapuri apua kauppakassin kantoon? Askartele lahjakortti, jossa lupaat aikaasi ja apuasi sitä kaipaavalle. Annat vastaanottajalle tuplasti iloa: lahjalupauksen saadessaan ja lahjan lunastaessaan.
Motiva Lahjat 7

Antikvariaatin aarteet

Pistäydy pöyhimässä kirjapinoja antikvariaatissa. Voit löytää herkullisia ja yllätyksellisiä kirja- tai levyaarteita edullisesti.
Motiva Lahjat 8

Osaavat kädet töihin

Moni ikääntynyt kaipaa apua käytännön askareissa. Käy esimerkiksi vaihtamassa vanhat lamput energiapiheihin ledeihin tai puhdistamassa ilmalämpöpumpun ja ilmanvaihtokoneen suodattimet. Voit opastaa myös älylaitteiden käytössä.
Motiva Lahjat 9

Hoksottimille haasteita

Suvun teineille voi olla haastava keksiä mieleistä ja kestävää lahjaa. Testaa tänä vuonna lautapeli-iltaa, kutsu mukaan pakohuonepeliin tai haasta kokeilemaan kanssasi jotain uutta liikuntaharrastusta. Yhdessä tekeminen ja kokemuksien jakaminen on arvokkain lahja.


Motiva Lahjat 10

Helppo leipä joulupöytään

Kalapöydän kaveriksi kuuluu saaristolaisleipä. Tästä ohjeesta syntyy kolme leipää, lahjaksikin jaettavaksi – lähes itsestään.

Katso herkullinen resepti:
Saaristolaisleipä – resepti (pdf) (273 KB)
Motiva Lahjat 11

Jakamatonta huomiota lapsille

Kaappaa tuttavaperheen pienokaiset mukaasi taidenäyttelyyn tai uimahalliin. Lapset nauttivat ja vanhemmat saavat hetken aikuisten omaa aikaa.
Motiva Lahjat 12

Yllätä ystävät

Yllätä ystävät Tapaninpäivän brunssilla. Varaa ruokalistalle maukkaita kasvisruokia ja hyödynnä juhlapöydän rippeet kekseliäästi uudessa muodossa. Tuunausvinkkejä löydät hävikkiruokaresepteistä ja uusia ideoita esimerkiksi kasvisruokiin erikoistuneista blogeista.
Motiva Lahjat 13

Koettavaa koko vuodeksi

Museokortti on taiteen ystävän paras lahja – katsottavaa ja koettavaa riittää kokonaiseksi vuodeksi.
Motiva Lahjat 14

Anna elämyksiä

Ilta elokuvissa, yhteinen teatteriretki tai lippu suosikkibändin keikalle katkaisee arjen. Ja yhdessä se on antoisampaa!
Motiva Lahjat 15

Stressitön joulu yhdessä

Yhdessä tehty joulu on lahja kaikille. Kokoa sukua ja ystäviä yhteen ja valmistelkaa juuri omannäköinen ja -makuinen juhla ilman turhia ennakkopaineita. Vähemmän on enemmän, sillä hyvä joulumieli syntyy jakamisesta, läheisten lämmöstä ja rauhallisesta mielestä. Levollista joulua!Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 4.12.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.