Motivan uutiset 2018


3.7.2018 13.00

Korjausrakentaminen tehostuu Helsingissä ja Lahdessa Smart & Clean -hengessä

VTT ja joukko rakennusalan yrityksiä tehostavat yhteisessä Renovation Leap -hankkeessaan asuinkerrostalojen korjausrakentamista.

Hankkeen tavoitteena on nostaa korjausrakentamisen sekä teknistä että käyttäjälähtöistä laatutasoa merkittävästi. Korjauskohteet sijaitsevat Helsingissä ja Lahdessa, joista halutaan ympäristöpositiivisen rakentamisen edelläkävijöitä. Hanke on osa isompaa Smart & Clean -kokonaisuutta, joka tavoittelee Helsingin seudusta maailman parasta älykkäiden ja puhtaiden ratkaisujen testialuetta.

Kunnianhimoinen asuinkerrostalojen korjausrakentamista toteuttava Renovation Leap -hanke määrittelee koekohteiden avulla laatutavoitteet ja selvittää, miten uudenlaiset tekniset ratkaisut ja hankintamenettelyt voivat auttaa niiden saavuttamisessa. Laatutavoitteet luodaan yhdessä kiinteistönomistajien ja palvelukonseptit yhdessä yritysten kanssa.

”Tehokkaammat korjausrakentamisen palvelukonseptit mahdollistavat samanaikaisen hyödyn sekä rakennusyrityksille, kiinteistöjen omistajille, käyttäjille että ympäristölle”, toteaa co-creation manager Antti Ruuska VTT:ltä.

”Renovation Leap -hanke toteuttaa mainiosti VTT:n strategiaa, jolla haluamme edistää hyvää elämää älykkäillä rakennetun ympäristön ratkaisuilla ja samalla löytää uusia, voittavia ratkaisuja ja liiketoimintamahdollisuuksia eri toimijoille.”

Onnistunut korjausrakentaminen on askel kohti tulevaisuuden fiksua kaupunkia, joka tarjoaa asukkailleen vähähiilistä asumista ja toimivia ympäristöjä uusinta teknologiaa hyödyntämällä.

Hanketta rahoittavat Uudenmaan liitto, Helsingin kaupunki, Smart&Clean-säätiö sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Motiva on mukana hankkeen viestinnässä.Korjausrakentaminen_fin_some1

Lisätietoja:
VTT
erikoistutkija Jaakko Ketomäki
puh. 050 3000 119, jaakko.ketomaki@vtt.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 3.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.