Motivan uutiset 2018


11.9.2018 16.00

Motiva Kuntamarkkinoilla: energiatehokkuus kiinnostaa kuntia

Energiatehokkuus hankinnoissa kiinnostaa kuntia, mutta käytännön toteuttamisessa ja osaamisessa paljastui puutteita. Motiva on mukana Kuntamarkkinoilla 12. - 13.9. - tule juttelemaan kanssamme Kuntatalolle, kerromme lisää!

Energiatehokkuus hankinnoissa kiinnostaa kuntia, mutta käytännön toteuttamisessa ja osaamisessa paljastui puutteita. Tavoitteet energiatehokkaille hankinnoille on asetettu yli puolessa kyselyyn vastanneista kunnista, mutta tavoitteiden jalkautuminen käytännön hankintatoimintaan kaipaa vielä järjestelmällisyyttä.

Motivan maaliskuussa 2018 tekemään kyselyyn vastanneet kunnat kaipasivat esimerkkejä onnistuneista hankinnoista. Tulosten mukaan energiatehokkuuskriteerien käytön vaikutus valintaan vaihtelee tuoteryhmittäin. Esimerkiksi hankintahinta ja tekninen soveltuvuus voivat vaikuttaa vähemmän energiatehokkaan valinnan tekemiseen.

Yleisimmin energiatehokkuuskriteereitä hyödynnetään valaistuksessa ja kiinteistöissä. Niissä kriteerien määrittely on melko suoraviivaista ja helppoa. Sen sijaan kuntien elintarvike- ja kuljetuspalveluhankinnoissa energiatehokkuuskriteerit ovat harvinaisempia.

Motivan verkkokoulutus sekä syksyn teemawebinaarit opastavat siihen, miten energiatehokkuus huomioimidaan erilaisissa julkisissa hankinnoissa. Tekemällä energiatehokkaita ja kestäviä valintoja julkinen sektori voi vaikuttaa merkittävästi tuotteiden ja palveluiden energiankulutukseen sekä siten käytön aikana syntyviin energiakustannuksiin ja päästöihin.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Motiva on mukana Kuntamarkkinoilla 12.-13.9. – löydät meidät Kuntatalon 2. kerroksesta, osastolta S03.

Tule juttelemaan energia- ja materiaalitehokkuudesta, liikkumisesta ja liikenteestä, kestävistä hankinnoista tai kiinteistöjen energiatehokkuudesta. Asiantuntijamme ovat paikalla päivittäin.


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 19.9.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.