Motivan uutiset 2018


30.10.2018 11.00

Motivan miniseminaarissa asiaa energiatehokkuudesta Tampereen Energiamessuilla 23.10.2018

Tampereen Energiamessuilla tiistaina 23.10. järjestetyssä Motivan miniseminaarissa nostettiin esiin energiatehokkuus, kun lavalla esiintyivät Motiva Oy:n johtava asiantuntija Tomi Kiuru, ARE Oy:n kylmämestari Esa Maula ja Granlund Oy:n energia-asiantuntija Jussi From.

Kuinka energiatehokas Suomi on ja miten tuloksiin päästään?

Suomessa on mm. vapaaehtoisten energiatehokkuussopimusten kautta säästetty energiaa lähes 16 TWh ja vähennetty hiilidioksidipäästöjä 4,7 miljoonaa tonnia. ”Energiatehokkuus on jatkuvaa työtä. Tärkeintä kuitenkin on aloittaa työ, selvittää tehostamismahdollisuudet ja käynnistää toimet”, painotti Motivan johtava asiantuntija Tomi Kiuru.

Kustannussäästöjä ilmastointijärjestelmien huollon oikealla ajoituksella ja hankinnalla

ARE Oy ja Suomen Kylmäliikkeiden liitto ovat tuottaneet ohjeita ilmastointijärjestelmien määräaikaishuoltojen hankintaan. ARE Oy:n kylmämestari Esa Maula antoi hyviä ohjeita huollon kilpailutukseen ja hankintaan liittyen. Jatkossa ohjeita on tulossa myös huoltoliikkeille. ”Hyvin hankitussa huollossa on huomioitu se, mikä kuuluu sopimukseen ja se, mikä ei. Huollon ajoituksella voi säästää kustannuksissa, kun ei teetä töitä ruuhka-aikaan”, korosti Esa Maula.

Jyväskylän yliopisto otti hukkalämmön haltuun ja säästää nyt jäähdytyksessä

Granlund Oy:n energia-asiantuntija Jussi From kertoi miten Suomen Yliopistokiinteistöt Oy parantaa kiinteistöjen ja niiden järjestelmien tehokkuutta kokonaisvaltaisen kautta. Hyviä tuloksia on saatu muun muassa Jyväskylän yliopistossa, jossa otettiin kiinteistön ja sen järjestelmien hukkalämpö haltuun. ”Hankkeen tuloksena säästyy vuosittain 550 MWh kaukolämpöä ja 138 MWh sähköä. Hiilidioksidipäästöt vähenevät 102 tonnia vuosittain”, kertoi Jussi From.


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 2.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.