Motivan uutiset 2018


9.4.2018 11.00

Sopiiko aurinkosähkö sinulle?

Aurinkosähköjärjestelmien avaimet käteen -toimitusten hinnat ovat painuneet jo selvästi alle 2000 euroon kilowattia kohti, mikä parantaa aurinkosähkön pientuotannon kannattavuutta. Aurinkosähköä kannattaa tuottaa ensisijaisesti omaan käyttöön, joten järjestelmän mitoitus kannattaa tehdä huolellisesti – mieluiten asiantuntevan suunnittelijan avustuksella.

– Kannattavuuden kannalta on olennaista, että tuotanto ja kulutus osuvat mahdollisimman hyvin samaan aikaan. Jos paneeleille löytyy varjoton, aurinkoinen paikka ja kiinteistössä kuluu runsaasti sähköä myös kesäaikaan esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen tai tilojen jäähdytykseen, aurinkosähkö voi olla taloudellisesti kannattavaa, asiantuntija Milja Aarni toteaa.

Aurinkosähköä kotiin -kampanjassa omakotitaloon soveltuvien alle 6 kW:n järjestelmien keskihinta on 1870 euroa kilowatilta ja taloyhtiöille tai pk-yritysten kiinteistöille soveltuvien 10-20 kW:n laitteistojen 1520 euroa kilowatilta.

Tietoa kampanjan mallikohteista ja avaimet käteen -toimitusten sisällöstä löytyy osoitteesta: Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivusto

Tarjousvertailun lisäksi sivustolta voi lähettää asennusyrityksille tarjouspyyntöjä.

Aurinkopaneelit ovat yksi vähäpäästöisimmistä tavoista tuottaa sähköä. Järjestelmän tekninen käyttöikä on 25-30 vuotta, ja se vaatii vain vähän huoltoa. Usein paneeleiden valmistaja takaa, että paneelin teho on vielä 25 vuoden käytön jälkeen vähintään 80 prosenttia alkuperäisestä. Järjestelmän nopeimmin kuluva osa on invertteri, jonka käyttöiäksi lasketaan yleensä 15 vuotta.Aurinkosähköä kotiin -kampanja 5.3.-8.6.2018: Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivusto


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.4.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.