Motivan uutiset 2018


19.12.2018 8.00

Vuoden 2018 energiatehokkuus hankinnoissa webinaarisarjan tallenteet ovat katsottavissa

Motivan hankintapalvelun syksyllä 2018 järjestetyn Energiatehokkuus hankinnoissa -webinaarisarjan tallenteet ovat nyt katsottavissa. Webinaareissa käsiteltiin kolmen eri toimialan, kiinteistöjen, sosiaali- ja terveysalan sekä koulu- ja sivistystoimen, energiatehokkaiden hankintojen ajankohtaisia näkökulmia ja mahdollisuuksia. Näiden ohella katseltavissa on energiatehokkaita hankintoja yleisemmin käsittelevä verkkokoulutus viime keväältä.

Julkisella sektorilla on merkittävä rooli energiatehokkaiden ja kestävien valintojen tekemisessä. Tekemällä vastuullisia hankintoja julkinen sektori voi vaikuttaa merkittävästi tuotteiden ja palveluiden energiankulutukseen sekä siten käytön aikana syntyviin energiakustannuksiin ja päästöihin. Julkisella sektorilla on sekä mahdollisuus että velvollisuus käyttää tätä ostovoimaansa viisaasti.

Vaikka webinaareissa käsitellyillä toimialoilla ja sektoreilla on monissa asioissa eroja, yhteistä niille on kiinteistöjen rakentamisen ja ylläpidon sekä valaistuksen merkittävä rooli energiankulutuksen kannalta. Muita energiatehokkaiden hankintojen kannalta keskeisiä asioita ovat esimerkiksi tavara- ja henkilökuljetukset. Lisäksi tietotekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä energiatehokkuuden paranemisen vastapainona kasvaa sen määrä lähes toimialalla kuin toimialalla.

Webinaarisarjan tallenteet tarjoavat tietopaketin energiatehokkaiden hankintojen mahdollisuuksista:

Lisätietoa:
Motiva Oy
asiantuntija Elina Ojala, elina.ojala@motiva.fi

Motiva Oy
asiantuntija Taneli Varis, taneli.varis@motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 21.12.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.