Aurinkolämpö

Aurinkolämpö – Perusteet

Aurinkolämpö – Järjestelmät

Aurinkolämpö – Hankinta

Aurinkolämpö – Käyttö

Aurinkolämpö – Kokemuksia
Aurinkolämpö – Säädökset
Aurinkolämpö – Termit
Aurinkolämpö – Lisätietoa


Aurinkolämpö on päästötön ja uusiutuva lämmön lähde. Aurinkolämmön merkitys ja kiinnostus sitä kohtaan kasvaa koko ajan. Keskeisenä haasteena Suomessa on talven lämmityskausi, jolloin aurinkolämmön määrä on minimaalinen. Yleisimmin auringolla lämmitetäänkin käyttövettä.

Aurinkolämpö-liiketoiminta kehittyy koko ajan ja uusia sovelluksia syntyy. Keskeisiä ajureita aurinkoenergian lisääntyvälle käytölle ovatkin teknologinen kehitys, energiatehokkuuteen ja hiilidioksidista vapaaseen energiatuotantoon pyrkiminen sekä uusiutuvan energian ohjauskeinot.

Lisätiedot:
asiantuntija Sami Seuna
puh. 09 6122 5017
sami.seuna@motiva.fiAineiston Motivan verkkopalvelun Aurinkolämpö-sivuja varten kokosi Motivan projektiryhmä.

Työtä ohjasi alan asiantuntijoista koottu ryhmä, johon kuului edustajia seuraavista yrityksistä:
Aurinkoteknillinen yhdistys ry, Energiateollisuus ry, Energiavirasto, Green Building Council Finland, Greenes Oy, Helen Oy, Jodat Ympäristöenergia Oy, Lämmitysenergiayhdistys ry, Omakotiliitto ry, Onninen Oy, Ruukki Construction Ltd, Sundial Finland Oy, Savo-Solar Oy, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö ja Öljyalan Palvelukeskus Oy

Hankkeen rahoitus:
Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, Helen Oy, Onninen Oy, Ruukki Construction Ltd, Savo-Solar Oy ja Öljyalan Palvelukeskus OyOliko artikkeli hyödyllinen?

Sami Seuna
Asiantuntija
+358 (0) 9 6122 5017

Sivua päivitetty viimeksi 5.3.2017