Motiva-konserni tarjoaa julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla ne voivat tehdä resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja.
motiva-home-poika-6
Parhaat vinkit aurinkoenergiasta.
Uutiset

30.10.2017 Kansallisen materiaalitehokkuus-ohjelman päivitys – näkemyksesi on tärkeä

Haluamme kuulla mielipiteesi. Vastaamalla kyselyyn vaikutat vuonna 2013 julkaistun Suomen ensimmäisen kansallisen materiaalitehokkuusohjelman päivitykseen. Kyselyllä kokoamme näkemyksiä materiaalitehokkuusohjelman tavoitteista, perusteista ja suunnasta.

Lue lisää

 

18.10.2017 Hyvinkään Joutsenmerkitty päiväkoti voitti merkittävän julkisten hankintojen palkinnon

Hyvinkään kaupungin hankkima ja Teijo-Talot Oy:n rakentama Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti voitti merkittävän Procura+ -palkinnon Tallinnassa 17.10.2017.

Lue lisää

 

16.10.2017 Kysely tuotelähtöisen ympäristöjohtamisen osaamisverkoston vahvistamisesta ja kehittämisestä

Tällä kyselyllä Motiva selvittää tuotelähtöiseen ympäristöjohtamiseen liittyviä ajankohtaisia haasteita ja osaamistarpeita sekä toimijoiden toiveita osaamisverkoston käytännön toiminnan kehittämiseksi.

Lue lisää

 

Tiedotteet

20.11.2017 Sipoon kunta panostaa ilmastotyöhön

Sipoossa edistetään ympäristö- ja ilmastoasioita monella rintamalla. Motivan kuntakiertue pyörähti kunnassa 20. marraskuuta kertomassa uusiutuvan energian ja viisaan liikkumisen ajankohtaisista teemoista.

Lue lisää

 

20.11.2017 Kymmenen kuntaa sitoutuu kiertotalouden edelläkävijöiksi

Kymmenen suomalaista kuntaa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Turku ja Vantaa, on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin. Ensimmäisenä kuntaverkostona ne aikovat toteuttaa valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteet kierrättämällä vähintään 55 prosenttia yhdyskuntajätteistä, hyödyntämällä materiaalina vähintään 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä sekä vähentämällä jätemäärää vuoteen 2020 mennessä vuoden 2000 tasolle.

Lue lisää

 

8.11.2017 Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy edistämään yhteistyössä kokeilukulttuuria

Kokeilukulttuurin vahvistaminen on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Valtioneuvoston kanslia on luonut Kokeilun paikka -alustan, joka on kehitetty yhteistyössä suomalaisen kokeilijayhteisön kanssa. Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy työstävät jatkossa yhdessä keinoja kokeilutoiminnan edistämiseksi.

Lue lisää

 

Muut tiedotteet

1.11.2017 YM: KIRA-digi -hankkeessa tuetaan rakennetun ympäristön ja rakentamisen uusia digikokeiluja – viides hakukierros käynnissä 30.11. asti

KIRA-digi -hankkeen viides kokeiluhankehaku käynnistyi tänään 1.11. ja jatkuu 30.11.2017 asti. Haussa etsitään ja rahoitetaan nopeita, konkreettisia ja radikaaleja kokeiluja, jotka kehittävät kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota.

Lue lisää

9.10.2017 Öljyalan Palvelukeskus: Energiansäästöviikko – huolloilla energiatehokkuutta!

Asianmukaisesti huollettu öljylämmityslaitteisto on energiatehokas. Kunnossa oleva laitteisto myös säästää euroja: se toimii kuten pitää ja polttoöljyn kulutus on pienempi verrattuna huoltamattomaan laitteistoon. Energiansäästöviikolla 9.-15. lokakuuta huoltojen merkityksestä muistuttaa Öljyalan Palvelukeskuksen uusi video.

Lue lisää

9.10.2017 TEM: Älyverkkotyöryhmän väliraportti: Matkalla kohti joustavaa ja asiakaskeskeistä sähköjärjestelmää

Työ- ja elinkeinoministeriön syksyllä 2016 perustama älyverkkotyöryhmä on päässyt pohdinnoissaan puoliväliin ja julkisti väliraporttinsa 9.10.2017 Säätytalossa pidetyssä sidosryhmäseminaarissa. Ryhmän loppuraportti on vuorossa syksyllä 2018.

Lue lisää