Koti ja asuminen

Koti ja asuminen -osiossa on tietoa kotien energiankulutuksesta ja hyviä vinkkejä siitä miten voit omilla toimillasi vaikuttaa energiankulutukseen kotioloissa tai laitehankintoja tehdessäsi. Taloyhtiöiden asukkaille ja isännöitsijöille on oma osionsa, jossa on tietoa muun muassa energiatodistuksesta ja lämmitysjärjestelmän perussäädöstä.

Pienillä muutoksilla suuria vaikutuksia

Kaikki voivat omilla arkisilla valinnoillaan ja käyttötottumuksillaan vaikuttaa energian ja materiaalien kulutukseen. Usein jo pienilläkin käyttötottumusten muutoksilla saadaan aikaan tuntuvia vaikutuksia ilman että joudutaan tinkimään mistään.

Turhaa energian ja materiaalien kulutusta vähentämällä voi jokainen tuoda oman tärkeän panoksensa ilmastonmuutosta ehkäiseviin toimiin. Paremman elinympäristön lisäksi palkinnoksi saa myös selvää rahallista säästöä.

Energiatehokkaita laitteita ja vihreää sähköä

Kotona energiaa on mahdollista säästää merkittävästi niin sähkön, lämmityksen kuin veden kulutuksessa. Osa säästöistä syntyy omien käyttötottumusten muutoksilla, mutta suuri merkitys on myös sillä, että hankittaessa kodin laitteita valitaan vähän energiaa kuluttavia ja pitkään kestäviä tuotteita.

Kuluttajana voit myös päättää millaista energiaa haluat kotonasi käyttää. Uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö ja lämpö ovat erinomainen tapa vähentää oman asumisen hiilidioksidipäästöjä – sopimus vihreän sähkön käyttämisestä on helppo solmia sähkölaitoksen kanssa.


Sivua päivitetty viimeksi 14.4.2015

Tulosta sivu

Muualla verkossa

Kuluttajien energianeuvonta vastaa asumisen, rakentamisen ja remontoinnin sekä liikkumisen energiankulutukseen liittyviin kysymyksiin:
www.eneuvonta.fi

Katso energianeuvojan vinkkejä lämmitys- ja sähköenergian käytön tehostamiseen: