CO2-päästökertoimet

Yksittäisen kohteen ja yhteenvetojen hiilidioksidipäästöjen laskentaohjeistuksissa määritellyt käytettävät CO2-päästökertoimet pyritään päivittämään vuosittain.

Katso viimeisimmät laskennassa käytettävissä olevat kaukolämmön ja Suomen keskimääräisen sähkönkulutuksen päästökertoimet Motivan verkkosivuilta: CO2-päästökertoimet

CO2-laskentaohje energiankulutuksen hiilidioksidipäästöjen laskentaan

Yksittäisen kohteen nykyisen energiankulutuksen sekä kulutusmuutosten samanaikaiseen CO2-päästöjen laskentaan kehitetty laskentaohje sekä siinä määritellyt laskennassa käytettävät CO2-päästökertoimet on tarkoitettu antamaan arvioita energiankäytön ja mahdollisesti suunniteltujen tai toteutettujen energiansäästötoimenpiteiden vaikutuksista kohteen CO2-päästöjen tasoon.

Tässä esitetty ohje on tehty ensisijaisesti käytettäväksi kiinteistö- ja palvelusektorin sekä pk-teollisuuden yksittäisten kohteiden sekä suppeita esim. yhden omistajan kiinteistömassoja käsittelevissä energiankäytön CO2-päästötarkasteluissa liittyen esimerkiksi energiakatselmuksiin ja niissä esitettyihin toimenpiteisiin.

Tarkemmat päästöarviot tehdään aina tapauskohtaisesti, eikä tämä ohje ole tarkoitettu sovellettavaksi näihin tapauksiin.

Tarkempi kuvaus yksittäisen kohteen CO2-päästöjen laskentaohjeistuksesta:

CO2-laskentaohje – Yksittäinen kohde

CO2-laskenta yksittäinen kohde (pdf) (196.2 KB)


Sivua päivitetty viimeksi 14.9.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.