Energianeuvojien koulutus

Energianeuvojille järjestetään vuosittain koulutuspäiviä energianeuvonnan aihealueista. Johdantopäivän lisäksi järjestetään syventäviä koulutuksia.Tapahtumista kerrotaan eneuvonta.fi:n uutiskirjeessä heti, kun päivämäärät ja koulutuspaikat vahvistuvat.

Johdatus energianeuvonnan aihealueisiin

Päivän mittainen (klo 9.00-16.00) tilaisuus koostuu kolmesta osiosta, joissa esitellään tiiviissä muodossa energianeuvonnan ydinasiat: asumisen, uudis- ja korjausrakentamisen sekä liikkumisen energiankulutuksen tehostamisen keinot kotitalouksissa.

Vuorovaikutteisen päivän tavoitteena on myös lisätä energianeuvojien välistä yhteistyötä ja osaamisen verkottumista. Tapahtuma on tarkoitettu etenkin Motivan koordinoiman neuvonnan neuvojahenkilöstölle, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita myös muiden organisaatioiden energianeuvojat. Koko päivän kestävän koulutuksen järjestämisestä vastaa TTS.

Tilaisuus on maksuton ja sisältää aamukahvin. Lounas ja iltapäiväkahvi ovat omakustanteisia.


Ohjelma

8.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9,00


Tervetuloa koulutukseen – täydennyskoulutuksen tausta ja tavoite
asiantuntija Irmeli Mikkonen, Motiva Oy


Asumisen energiatehokkuusneuvonta: kodinkoneiden valinta, sijoitus ja käyttö, valaistus
tutkijat Anneli Reisbacka ja Tarja Marjomaa, TTS-Työtehoseura

11.30

Lounas

12.15
Uudis- ja korjausrakentamisen energiatehokkuusneuvonta: rakentamismääräykset, lämmitysjärjestelmät, ilmanvaihto, käyttöveden lämmitys ja kulutus
neuvontainsinööri Timo Kujala, Pientalorakentamisen kehittämiskeskus, PRKK
tutkijat Anneli Reisbacka ja Tarja Marjomaa, TTS-Työtehoseura

14.15

Kahvitauko

14.40Liikkumisen energiatehokkuusneuvonta: asuinpaikan valinta, arkiliikkuminen, auton omistamisen vaihtoehdot, auton valinta, polttoaineen valinta
asiantuntija Sara Lukkarinen, Motiva Oy

15.30

Paikallisen asiantuntijan puheenvuoro

 15.45

Yhteenveto

 16.00

Tilaisuus päättyy
Sivua päivitetty viimeksi 25.7.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.