Energiansäästöpalvelut

ESCO-palvelun edut tunnetaan ja tunnustetaan. Palvelussa energiatehokkuuden asiantuntija toteuttaa kohteessa säästötoimenpiteet ja takaa syntyvät säästöt. Hankkeen kustannukset maksetaan palvelukauden aikaisilla säästöillä.

ESCO-palvelu on erityisesti kunnille sopiva työkalu energiatehokkuuden parantamiseksi. Jotta hankkeet olisivat tilaajille ja ESCO-toimijoille houkuttelevia, on kuntien viimeaikaisissa ESCO-hankeaihioissa yhdistetty useampia kiinteistöitä ja liitetty mukaan myös energiateknisten järjestelmien korjaus- ja uusimistarpeita sekä olosuhdeparannuksia. Palvelun hankinnasta julkisen hankintalain säännösten mukaan on tullut kuitenkin aiempaa hankalampaa.

ESCO-palvelussa tilaaja on usein hankkimassa palvelua, jonka sisältöä hän ei pysty tai halua tarkasti etukäteen määrittää. Tilaaja haluaa antaa ESCO-yrityksille vapauden ehdottaa parhaimmat ja energiaa säästävimmät ja taloudellisimmat ratkaisut kohteisiinsa. Säästökohteet ja säästöjen suuruus ja kustannukset vaihtelevat. Tämä tuo haasteita kilpailutukseen ja tarjousten vertailuun.

Lisää aiheesta:

Energiatehokkuus- ja ESCO-palvelutTutustu julkaisuun:
Energiatehokkuutta kuntiin ESCO-hankintana (pdf) (469.9 KB)

Julkaistu: 2016 (päivitys)
Laajuus:
6 s.

Energiatehokkuutta_kuntiin_ESCO-hankintanaJulkiselta sektorilta odotetaan tiennäyttäjän roolia energiankäytön tehostamisessa. ESCO-palvelu on varteenotettava tapa parantaa energiankäyttöä sekä uudistaa energiateknisiä järjestelmiä tehokkaiksi. Esitteessä on tietoa muun muassa ESCO-palvelun periaatteista, ESCO-hankinnan valmistelusta ja hankintatavoista.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.