Usein kysyttyä

Jos sinulla kysyttävää ESCO-palvelusta, ota meihin yhteyttä:
hankintapalvelu@motiva.fi


Mitä on ESCO-palvelu?

ESCO-palvelussa palveluntarjoaja (ESCO tulee sanoista Energy Service/ Saving Company) toteuttaa energiansäästötoimen kokonaistoimituksena asiakkaalle. Investointi katetaan kokonaan tai osittain palvelukauden aikaisilla säästöillä. Jos hankkeeseen sisällytetään energiateknisten järjestelmien uudistamista tai korjaamista, hankkeeseen voidaan sisällyttää tilaajan omarahoitusosuus. Palvelukauden pituus on yleensä useita vuosia. ESCO-toimija antaa takuun lupaamalleen säästölle ja säästö todennetaan. Jos säästö ei toteudu sovitulla tavalla, ESCO joutuu maksamaan sanktiota.


Voiko kuka tahansa toimia ESCO-palveluntarjoajana?

Kyllä voi. ESCO palveluntarjoajana voi toimia kuka tahansa, joka tarjoaa asiakkailleen ESCO määrittelyn mukaista palvelua. Suomessa ei ole käytössä toimijan pätevyyden arviointia tai sertifiointijärjestelmää.


Miten säästö todennetaan palvelukauden aikana?

Säästöjen todentaminen, sanktiot, bonukset ym. yksityiskohdat määritellään aina tapauskohtaisesti tilaajan ja palvelun tarjoajan välisessä sopimuksessa. Todentaminen voidaan esimerkiksi sopia toteutettavaksi mittaamalla, kulutusseurannalla, arvioimalla tai muulla palvelutarjoajan ja tilaajan yhteisesti sopimalla tavalla.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.