Ympäristökriteerit

Oppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Ympäristöministeriö on julkaissut oppaan ja suositukset vihreään ja vähähiiliseen rakentamiseen. Suositukset on julkaistu kahdessa oppaassa, joista ensimmäinen kuvaa vihreän julkisen rakennushankkeen hankintaprosessin yleisellä tasolla ja toinen sisältää tarkat kriteerit vähähiilisen rakentamiseen. Vähähiilisyyden hankintakriteerit koskevat energiaa, materiaaleja ja innovaatioita.

Opas on ensisijaisesti suunnattu hankintalain alaisiin suunnittelu- ja rakennushankkeisiin, mutta oppaan suositukset soveltuvat myös muihin kuin hankintalain alaisiin rakennushankintoihin.

Innovatiiviset ja kestävät rakennushankinnat – opas julkisille hankkijoille

SCI-verkosto on julkaissut innovatiivisia ja kestäviä rakennushankintoja käsittelevän oppaan julkisille hankkijoille.

Innovatiiviset_ja_kestävät_rakennushankinnat – SCI-Network (pdf) (3.8 MB)

Julkaistu: 2013
Laajuus: 32 sivua

Oppaassa neuvotaan, miten hankintamenettely toteutetaan siten, että se rohkaisee innovoimaan ja löytämään ympäristöllisiä, taloudellisia ja sosiaalisia etuja. Oppaassa kerrotaan myös investointien rahoitustavoista.

Oppaan tuottanut SCI-Network tuo yhteen innovatiivisia ja kestäviä rakennushankintoja tekevät julkiset toimijat EU:ssa. Motiva on partneri SCI-verkostossa.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.