Ympäristökriteerit

Millainen on kestävä julkinen ruokapalvelu, ja miten se määritellään elintarvikkeita tai ruokapalveluita hankittaessa?

Ohjeistus auttaa määrittelemään ympäristökriteerit kestäviin julkisiin ruokapalveluhankintoihin. Ohje sisältää esimerkkejä helposti sovellettavista ympäristökriteereistä ja tietoa niiden todentamisesta. Taustatieto ja perustelut auttavat ymmärtämään, miksi juuri tietynlaisia kriteereitä kannattaa käyttää.

Ohje on suunnattu julkisen sektorin toimijoille, mutta se on hyödyksi myös palveluntuottajille ja toimittajille.

Lue ensin:
Näin käytät hankintaohjeitamme

Ympäristökriteerit teemoittain:
Ruokapalvelut – Energia ja vesi – Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa – Versio 2.0 (pdf) (510.1 KB)

Ruokapalvelut – Kuljetukset ja pakkaukset – Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa – Versio 2.0 (pdf) (492.5 KB)

Ruokapalvelut – Elintarvikehankinnat – Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa – Versio 2.0 (pdf) (150.9 KB)

Ruokapalvelut – Ruokahävikki ja jätteet – Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa – Versio 2.0 (pdf) (223.2 KB)

Katso myös nämä ohjeet:
  • Tekstiilit, jota voi soveltaa myös esimerkiksi työvaatehankintoihin


Ajankohtaista: Elintarvike- ja ateriapalveluiden hankintakriteerit EU:ssa – GPP-kriteerien päivitys

EU-komission tutkimusosasto, Joint Research Center, päivittää julkisia elintarvike- ja ateriapalveluhankintoja koskevat EU:n GPP ympäristökriteerit.

Uudet päivitetyt EU-kriteerit valmistuvat vuoden 2018 aikana. Prosessi on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta.

Tutustu komission työsuunnitelmaan:
GPP Work Programme for 2018-19


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.