Tietoa Motivan hankintaohjeista

Tietopankkiin on kerätty eri tuoteryhmille hankintaohjeita, jotka ovat joko Motivan tai muiden toimijoiden laatimia. Suosituksenomaiset hankintaohjeet helpottavat ympäristöasioiden huomioon ottamista julkisissa tavara- ja palveluhankinnoissa.

Motivan hankintaohjeissa vaatimukset on asetettu kahdelle eri tasolle, joista toinen on perustaso aloittelijoille ja toinen edelläkävijätaso kokeneemmalle ja parempaa ekotehokkuutta tavoittelevalle hankintayksikölle.

Motivan hankintaohjeet laaditaan yhdessä julkisten hankkijoiden sekä tuotteiden ja palveluiden toimittajien kanssa. Ohjeiden laadinnassa on hyödynnetty jo olemassa olevat tai vanhat vastaavat muut ohjeet ja ympäristökriteerit kuten, EU:n kestävien hankintojen ohjeet, Joutsenmerkin ympäristökriteerit jne., kansallinen markkinatilanne ja reunaehdot huomioiden.

Kaikille tuoteryhmille ei vielä ole työpajaprosessissa laadittuja ohjeita, mutta silloin voi hyödyntää esimerkiksi EU:n kestävien hankintojen ohjeita tai olla suoraan yhteydessä Motivan neuvontapalvelun Help Deskiin.

Lisätietoja:
EU GPP Criteria


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.