Ilmanvaihto
Ilmanvaihto on tärkeä osa ammattikeittiöiden viihtyisyyttä, työturvallisuutta ja tuottoisia työskentelyolosuhteita. ilmanvaihdon energiankulutusta voidaan vähentää huomattavasti oikeilla ratkaisuilla. Esimerkiksi perinteisen, ei-optimoidun ilmanvaihtojärjestelmän lämmitysenergiankulutus voi olla jopa 10-kertainen energiatehokkaaseen ratkaisuun verrattuna.Ilmanvaihtojärjestelmän oikea mitoitus sisäilmasto merkitsee säästöjä investoinneissa ja puhaltimien sähkönkulutuksessa.
Energiankulutusta pienentäviä ratkaisuja:
- Sijoita keittiölaiteryhmät seinän viereen aina kun mahdollista: keskelle lattiaa sijoitettu laiteryhmä tarvitsee 1,6-kertaisen poistoilmavirran.
 - Huuvan hyötysuhde paranee sieppaussuihkulla. Perinteinen huuva tarvitsee 1,3-kertaisen poistoilmavirran, mikä myös lisää energiankuutusta samassa suhteessa.
 - Poistoilman lämmöntalteenotto pienentää lämmitysenergian kulutusta.
 - Ilmanvaihdon ohjaus todellisen käyttörytmin perustella vähentää lämmitys- ja sähköenergian kulutusta: jos laitteiden todellinen käyttötarve on 50 prosenttia, tarpeenmukainen ohjaus puolittaa ilmanvaihdon lämmitysenergiankulutuksen.