Energia-aiheiset opetusmateriaalit

opetusesimerkki pieni
Tutustu opetusaihioihin ja -aineistoihin. Motiva ei ylläpidä alla olevia materiaaleja.


Active learning – itse tekemällä oppii parhaiten

Tehtäväsivut antavat valmiita oppimiskokonaisuuksia, joissa voi yhdistää eri oppiaineiden oppimissisältöjä. Tehtävien avulla tehostetaan koulun energiankäyttöä yhdessä oppilaiden kanssa ja pyritään saavuttamaan taloudellisia säästöjä. Aktiivisina toimijoina ovat peruskoulujen 9–15 -vuotiaat oppilaat. Tehtävät on koottu yhteiseurooppalaisessa projektissa ja opetusmateriaali löytyy 14 eri kielellä.

Active Learning -työkalupakki

Ilmari – ilmastokasvatushanke

Ilmari-ilmastokasvatusmateriaaleissa kuljetaan 15-vuotiaan Vennin mukana katsomassa, mitä kaikkea ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi eri puolilla maailmaa jo tehdään.

Ilmari-materiaalit

Mappa.fi – Ympäristökasvatuksen materiaaliportaali

Mappa.fi -portaali tarjoaa monipuolisesti opetusmateriaalia niin kestävän kehityksen kun ympäristökasvatuksen tarpeisiin.

Lisää aiheesta >>

Kid's Corner

Eu:ssa on tehty monenlaisia materiaaleja energiaopetuksen tueksi. Kid's Cornerissa on linkki mm. animaatioihin, joiden avulla voi energiaopetukseen lisätä kielten opetusta.

Lisää aiheesta >>

STEKin materiaalit

STEK ry:n sivuilta löytyy erilaisia animaatioita sekä materiaaleja opetuksen tueksi niin sähkön käyttöön kun sähköturvallisuuteen liittyen.

Sähköä ilmassa -juliste ja sen verkkosivu:
Wattityttö pohtii sähköenergiaa Sähköä ilmassa -julisteen avulla. Julisteen käyttöä tukee verkkosivusto, jonne päivittyy uutta materiaalia aika ajoin. Kouluille ilmaista julistetta tilataan yksi kappale luokan yhteiseen käyttöön.

Sähköä ilmassa -juliste

Elektronman sähkön jäljillä -opas 1. ja 2. -luokille:
"Elektronman sähkön jäljillä" on pienimmille koululaisille tarkoitettu painettu vihkonen, jossa käsitellään turvallista ja järkevää sähkönkäyttöä. Kouluille ilmaista vihkoa tilataan oma kappale jokaiselle oppilaalle. Vihkonen se sisältää tehtäviä ratkaisuineen.

Elektronman sähkön jäljillä

Opetusanimaatiot sähköstä:
STEKin animaatiot ”Mistä sähkö tulee”, ”Sähkö kotona” ja ”Sähkö pelastaa maailman” on kattava paketti lyhyitä animaatioita, jotka katsottuasi ymmärrät paremmin, mitä kaikkea kätkeytyy itsestäänselvyytenä pidetyn energiamuodon taakse, ja miksi sähkö on niin tärkeää nyky-yhteiskunnan toiminnalle.

Tutustu animaatioihin:
Mistä sähkö tulee?
Sähkö kotona
Sähkö pelastaa maailman

Jännittävä sähkö, kipinöivät laitteet – opettajan opas:
Opettajan opas, joka sisältää ohjeet kymmentuntisen opintopolun vetämiseen 3.–4. luokille ja 5.–6. -luokille. Tutustu oppaan pdf-versioon ja tilaa painettu kappale STEKin sivuilta.Voimala – oppimispaketti sähköisiin energiakokeiluihin:
Voimala on oppimispaketti, joka madaltaa kynnystä sähkön ja energian ilmiöpohjaiseen ymmärtämiseen. STEK jakoi oppimispaketin sadalle koululle syyslukukauden 2017-2018 aikana, ja oppimispakettia jaetaan myös jatkossa. Opooimispakettia voi hakea STEKin verkkosivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Voimala – oppimispaketti sähköisiin energiakokeiluihin


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.