Koulutus ja tiedotus energiatehokkuuden parantamisessa

Koulutus ja tiedotus ovat tärkeitä välineitä, kun halutaan varmistaa, että energiankäytön tehostamistoimet toteutetaan onnistuneesti.

Kouluttamalla ja opastamalla omaa henkilöstöä energiankäytössä ja energiaa säästävien hankintojen tekemisessä varmistetaan esimerkiksi kunnan tai kaupungin energiankäytön tehostamissuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen.

Toimenpiteistä ja niiden tavoitteista tulee kertoa myös asukkaille.

Kuopion kaupungin energiatehokkuustoimet ja Päijät-Hämeen kestävän kehityksen keskuksen eli Vanamo-hankkeen toteuttaminen ovat hyviä esimerkkejä, joissa koulutus ja tiedotus ovat olleet keskeisesti mukana energiatehokkuuden parantamisessa.

Kampanjat ja teemaviikot tiedotuksen ja koulutuksen apuna

Motiva järjestää vuosittain kaksi laajaa teemaviikkoa: valtakunnallisen Energiansäästöviikon sekä Liikkujan viikon, jotka toimivat hyvinä alustoina oman henkilöstön koulutuksessa sekä asukkaille viestimisessä.

Energiansäästöviikkoa on vietetty Suomessa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Energiansäästöviikolla kannustetaan henkilöstöä energian järkevämpään käyttöön ja kampanjoidaan energiansäästömahdollisuuksista asukkaille ja asiakkaille. Vuosittain Energiansäästöviikkoon osallistuu satoja yrityksiä ja yhteisöjä. Viettäjien joukossa on teollisuusyrityksiä, energiayhtiöitä, monen kokoisia kuntia ja kaupunkeja, palvelu- ja kaupanalan yrityksiä, kouluja ja sairaaloita.

Liikkujan viikon aktiivisia toimijoita ovat kunnat ja kaupungit, jotka järjestävät alueellaan kestävään liikkumiseen kannustavia tapahtumia ja tilaisuuksia.


Valtakunnallisella Energiansäästöviikolla aktivoidaan omaa henkilöstöä ja kerrotaan onnistumisista energiankäytön tehostamisessa myös asukkaille. Lue lisää!

Liikkujan Viikko kannustaa kestävään liikkumiseen: aktiivisia toimijoita ovat kunnat ja kaupungit. Lue lisää!

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 15.11.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.