Esimerkki: Päijät-Hämeen kestävän kehityksen keskus

Päijät-Hämeen kestävän kehityksen keskus eli Vanamo-hanke toteutettiin Päijät-Hämeen kunnissa. Hankkeen pääteemoja olivat muun muassa energiansäästö ja energiamuodot, ekotehokkuus, ilmastonmuutokseen vaikuttaminen, vesien ja pohjavesien suojelu, veden käytön tarkkailu, jätteensynnyn ehkäiseminen sekä kulttuuri- ja lähiympäristön vaaliminen.

Kuntien osalta tavoitteena oli ympäristöasioiden hallinnan kehittäminen ja lähiympäristön viihtyvyyden lisääminen, veden- ja energiansäästön ja uusiutuvien energialähteiden käytön edistäminen sekä luonnon- ja kulttuuriympäristön vaaliminen. Yhtenä painopisteenä oli lisätä kuntaorganisaatioiden avoimuutta sekä hallinnon ja kuntalaisten yhteistyötä osallistumisen edistämisessä.

Hankkeen tavoitteena oli myös edistää alueen yritysten ympäristöasioiden hallintaa tukemalla ympäristöohjelmien laadintaa ja seurantaa. Alueen yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä edistettiin ekokumppanuutta eri tahojen välillä. Vanamo-hanke tuki myös Päijät-Hämeen ympäristöklusterin rakentumista.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 1.12.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.