Ajankohtaista nyt kotona

18.5.2017 Löytyikö kevätsiivouksen yhteydessä käytettyjä lamppuja? – Näin kierrätät ne oikein
Kevätsiivous saattaa paljastaa kaapinpohjalta kasan vanhoja loiste-, halogeeni- ja ledilamppuja. Energiansäästölamput sisältävät pieniä määriä elohopeaa ja ledilamput uudelleenkäytettäviä materiaaleja ja elektroniikkaa. Siksi niitä ei tule laittaa tavallisen sekajätteen joukkoon.
led-lamppu
lamput
energiansäästölamppu
led
18.5.2017 Motiva julkaisi videon latauspisteiden käyttökokemuksista
Osana yhteisrahoitteista projektia Motiva on julkaissut toisen videon, jossa kuullaan kokemuksia latauspisteiden rakentamisesta ja käytöstä. Taloyhtiöiden kannattaa varautua sähköajoneuvojen yleistymiseen ja huomioida latauspisteiden rakentaminen hyvissä ajoin. Myös kuluttajat ovat uuden edessä, kun ladattavat autot yleistyvät.
sähköautojen latauspisteet
latauspisteet
sähköautojen lataus
sähköauto
6.4.2017 Asiaa energiasta? Kysy energianeuvoja Facebookissa
Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia nyt Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Yksityisviestillä tavoittaa asiantuntevan energianeuvojan, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Palvelu on maksutonta.
kuluttajien energianeuvonta
energianeuvonta
5.4.2017 Hyvän ja terveen talon tekijät esillä Oma Koti -messuilla talotekniikan neuvontapisteellä 2d41
Uuden talon rakentaminen tai vanhan korjaaminen on talon omistajalle yksi arjen suurista päätöksistä. Hyvä lopputulos ei aina ole itsestään selvyys – toimiva, energiatehokas ja terve koti on monen tekijän summa.
lämmitys
sähkö
rakentaminen
lämmitysjärjestelmä
taloyhtiö
energianeuvonta
5.4.2017 Aurinkosähkön kysyntä huimassa kasvussa Suomessa
Aurinkosähkön kasvaneesta kysynnästä huolimatta alan standardointi etenee hitaanlaisesti. Tässä tilanteessa osaavan, sertifioidun ammattilaisen taitojen hyödyntäminen järjestelmien asennuksessa on entistä tärkeämpää. Sertifiointi takaa ammattitaidon myös aurinkolämpö-, biolämpö- ja lämpöpumppuasennuksissa.
aurinkoenergia
energianeuvonta
20.3.2017 Irti verkosta - Kimmo Pohjosen konsertissa yhdistyvät taide ja teknologia
Ilmoittaudu mukaan muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjosen yllätyskeikalle 30.3.2017. Maksuton konsertti järjestetään Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla.
sähkö
kestävä kuluttaminen
3.2.2017 Moni taloyhtiö hyötyisi valaistuksen uudistuksesta
Energiatehokkaaseen valaistukseen ohjaava lainsäädäntö on poistanut markkinoilta energiatehottomat lampputyypit, kuten elohopealamput, jotka ovat hyvin yleisiä taloyhtiöiden ulkovalaistuksessa. Tämän myötä valaisimien uudistustarve tulee ajankohtaiseksi lähiaikoina monessa taloyhtiössä.
valaistus
sähkönsäästö
2.2.2017 Osaatko kierrättää käytetyt lamput?
Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy edelleen sekajätteeseen, vaikka oikea osoite niille on sähkö- ja elektroniikkaromun SER-keräyspiste. Jätehuoltoyhtiöiden ylläpitämien SER-keräyspisteiden lisäksi lamppuja voi palauttaa myös suurempiin elektroniikkaliikkeisiin ja päivittäistavarakauppoihin maksutta ja ilman ostovelvoitetta.
lamput
kuluttajien energianeuvonta
energiansäästölamppu
led
23.1.2017 Kulutusmittari seinään ja älyä ohjaukseen
Reaaliaikaista kulutustietoa antava näyttö näkyvällä paikalla kotona kannustaa asukkaita säästämään sähköä, uskovat energianeuvonnan asiantuntijat Motivasta ja Keski-Suomen Energiatoimistosta. Energiansäästö on vanhassakin talossa tehokasta ja helppoa, kun ottaa käyttöön uutta tekniikkaa.
sähkö
sähkönsäästö
sähkönkulutus
sähkölämmitys
kuluttajien energianeuvonta
15.1.2017 Teetitkö remontteja ja huoltotöitä? Muista hakea kotitalousvähennystä
Kotitalousvähennyksen voi saada monenlaisista kiinteistön kunnostustöistä, myös useista energiatehokkuutta parantavista korjaus- ja muutostöistä, mutta vähennystä pitää muistaa itse hakea. Viime vuoden remonteista ehtii vielä tämän kuun aikana tehdä ilmoituksen verottajalle sähköisesti tai myöhemmin keväällä veroehdotusta täydentämällä.
uusiutuva energia
rakentaminen
kuluttajien energianeuvonta
energiansäästö

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 27.6.2017