Ajankohtaista nyt kotona

20.3.2017 Irti verkosta - Kimmo Pohjosen konsertissa yhdistyvät taide ja teknologia
Ilmoittaudu mukaan muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjosen yllätyskeikalle 30.3.2017. Maksuton konsertti järjestetään Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla.
sähkö
kestävä kuluttaminen
3.2.2017 Moni taloyhtiö hyötyisi valaistuksen uudistuksesta
Energiatehokkaaseen valaistukseen ohjaava lainsäädäntö on poistanut markkinoilta energiatehottomat lampputyypit, kuten elohopealamput, jotka ovat hyvin yleisiä taloyhtiöiden ulkovalaistuksessa. Tämän myötä valaisimien uudistustarve tulee ajankohtaiseksi lähiaikoina monessa taloyhtiössä.
valaistus
sähkönsäästö
2.2.2017 Osaatko kierrättää käytetyt lamput?
Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy edelleen sekajätteeseen, vaikka oikea osoite niille on sähkö- ja elektroniikkaromun SER-keräyspiste. Jätehuoltoyhtiöiden ylläpitämien SER-keräyspisteiden lisäksi lamppuja voi palauttaa myös suurempiin elektroniikkaliikkeisiin ja päivittäistavarakauppoihin maksutta ja ilman ostovelvoitetta.
lamput
kuluttajien energianeuvonta
energiansäästölamppu
led
23.1.2017 Kulutusmittari seinään ja älyä ohjaukseen
Reaaliaikaista kulutustietoa antava näyttö näkyvällä paikalla kotona kannustaa asukkaita säästämään sähköä, uskovat energianeuvonnan asiantuntijat Motivasta ja Keski-Suomen Energiatoimistosta. Energiansäästö on vanhassakin talossa tehokasta ja helppoa, kun ottaa käyttöön uutta tekniikkaa.
sähkö
sähkönsäästö
sähkönkulutus
sähkölämmitys
kuluttajien energianeuvonta
15.1.2017 Teetitkö remontteja ja huoltotöitä? Muista hakea kotitalousvähennystä
Kotitalousvähennyksen voi saada monenlaisista kiinteistön kunnostustöistä, myös useista energiatehokkuutta parantavista korjaus- ja muutostöistä, mutta vähennystä pitää muistaa itse hakea. Viime vuoden remonteista ehtii vielä tämän kuun aikana tehdä ilmoituksen verottajalle sähköisesti tai myöhemmin keväällä veroehdotusta täydentämällä.
uusiutuva energia
rakentaminen
kuluttajien energianeuvonta
energiansäästö

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 31.3.2017