Ajankohtaista nyt kotona

15.8.2017 Hävikkifestareilla 16.9. ja koulujen Hävikki-battlessa tehdään ruokahävikistä selvää
Hävikkiviikon päätteeksi järjestettävät Hävikkifestarit tuovat syyskuisena lauantaina Helsingin Teurastamolle liudan kokkeja, ruoka-alan opiskelijoita, ruokabloggareita, yrityksiä ja muita ruoka-alan toimijoita loihtimaan hävikistä herkkuja. Myös peruskouluissa kisataan ruoanlaittotaidoissa Hävikkiviikolla ensi kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa.
kestävä kuluttaminen
ruokahävikki
jäte
30.6.2017 Omakotirakentaja: tähtää hybridiin
Lämmitysjärjestelmiä ei kannata vertailla vain teknisten ominaisuuksien tai mielikuvien perusteella. Vaihtoehtoja on monia ja erilaiset yhdistelmät nykyisin suosittuja ja mielekkäitä. Järjestelmä pitää valita talon koon ja ominaisuuksien perusteella sekä varustaa nykyaikaisilla säätölaitteilla ja automatiikalla.
lämmitys
lämmitysjärjestelmä
energianeuvonta
18.5.2017 Löytyikö kevätsiivouksen yhteydessä käytettyjä lamppuja? – Näin kierrätät ne oikein
Kevätsiivous saattaa paljastaa kaapinpohjalta kasan vanhoja loiste-, halogeeni- ja ledilamppuja. Energiansäästölamput sisältävät pieniä määriä elohopeaa ja ledilamput uudelleenkäytettäviä materiaaleja ja elektroniikkaa. Siksi niitä ei tule laittaa tavallisen sekajätteen joukkoon.
led-lamppu
lamput
energiansäästölamppu
led
18.5.2017 Motiva julkaisi videon latauspisteiden käyttökokemuksista
Osana yhteisrahoitteista projektia Motiva on julkaissut toisen videon, jossa kuullaan kokemuksia latauspisteiden rakentamisesta ja käytöstä. Taloyhtiöiden kannattaa varautua sähköajoneuvojen yleistymiseen ja huomioida latauspisteiden rakentaminen hyvissä ajoin. Myös kuluttajat ovat uuden edessä, kun ladattavat autot yleistyvät.
sähköautojen latauspisteet
latauspisteet
sähköautojen lataus
sähköauto
6.4.2017 Asiaa energiasta? Kysy energianeuvoja Facebookissa
Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia nyt Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Yksityisviestillä tavoittaa asiantuntevan energianeuvojan, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Palvelu on maksutonta.
kuluttajien energianeuvonta
energianeuvonta
5.4.2017 Hyvän ja terveen talon tekijät esillä Oma Koti -messuilla talotekniikan neuvontapisteellä 2d41
Uuden talon rakentaminen tai vanhan korjaaminen on talon omistajalle yksi arjen suurista päätöksistä. Hyvä lopputulos ei aina ole itsestään selvyys – toimiva, energiatehokas ja terve koti on monen tekijän summa.
lämmitys
sähkö
rakentaminen
lämmitysjärjestelmä
taloyhtiö
energianeuvonta
5.4.2017 Aurinkosähkön kysyntä huimassa kasvussa Suomessa
Aurinkosähkön kasvaneesta kysynnästä huolimatta alan standardointi etenee hitaanlaisesti. Tässä tilanteessa osaavan, sertifioidun ammattilaisen taitojen hyödyntäminen järjestelmien asennuksessa on entistä tärkeämpää. Sertifiointi takaa ammattitaidon myös aurinkolämpö-, biolämpö- ja lämpöpumppuasennuksissa.
aurinkoenergia
energianeuvonta
20.3.2017 Irti verkosta – Kimmo Pohjosen konsertissa yhdistyvät taide ja teknologia
Ilmoittaudu mukaan muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjosen yllätyskeikalle 30.3.2017. Maksuton konsertti järjestetään Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla.
sähkö
kestävä kuluttaminen
3.2.2017 Moni taloyhtiö hyötyisi valaistuksen uudistuksesta
Energiatehokkaaseen valaistukseen ohjaava lainsäädäntö on poistanut markkinoilta energiatehottomat lampputyypit, kuten elohopealamput, jotka ovat hyvin yleisiä taloyhtiöiden ulkovalaistuksessa. Tämän myötä valaisimien uudistustarve tulee ajankohtaiseksi lähiaikoina monessa taloyhtiössä.
valaistus
sähkönsäästö
2.2.2017 Osaatko kierrättää käytetyt lamput?
Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy edelleen sekajätteeseen, vaikka oikea osoite niille on sähkö- ja elektroniikkaromun SER-keräyspiste. Jätehuoltoyhtiöiden ylläpitämien SER-keräyspisteiden lisäksi lamppuja voi palauttaa myös suurempiin elektroniikkaliikkeisiin ja päivittäistavarakauppoihin maksutta ja ilman ostovelvoitetta.
lamput
kuluttajien energianeuvonta
energiansäästölamppu
led

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 23.8.2017