Ikkunoiden tiivistys

Mikäli ikkunoiden tai ovien kautta tuntuu vetoa, kannattaa tarkistaa tiivisteiden kunto. Parhaat tiivistemateriaalit kestävät yli kymmenenkin vuotta, huonommat materiaalit saattavat kestää vain pari vuotta. Ehjänkin näköinen tiiviste toimii huonosti, jos se on osittainkin irti kiinnityspinnasta.

Valitse tiivistepaksuus avattaviin ikkunoihin ja oviin niin, että tiiviste on muutaman millimetrin paksumpaa kuin tiivistettävä rako. Samassa ikkunassa/ovessa saattaa joutua käyttämään useamman paksuista tiivistettä. Kiinteät ikkunat tiivistetään silikonilla. Tarvittaessa pyydä ammattilaista tekemään tiivistykset.

Hyvät ohjeet ikkunan ja oven tiivistykseen löytyvät Korjaustieto.fi -sivustolta.

Huonelämpötilojen ohjearvoja:
  • oleskelutiloissa 20–22 °C
  • makuuhuoneissa 18–20 °C
  • kerrostalojen porrashuoneet 17–18 °C
  • varastot 12 °C
  • autotalli 5 °C

Näin mittaat huonelämpötilan:
Mittaa lämpötila oleskelualueelta niin, että asetat lämpömittarin noin puolen metrin päähän seinästä ja reilun metrin korkeuteen. Mittaustulos ei kerro koko totuutta, jos laitat mittarin ulkoseinälle, ikkunalaudalle tai lämpöpatterin läheisyyteen.

Pakkasvinkki:
Kovilla pakkasilla energiaa kuluu lämmitykseen tavallistakin enemmän. Jos haluat hillitä lämmitysenergian kulutusta pakkasilla, säädä väliaikaisesti esimerkiksi varaston tai autotallin lämpötila hieman alemmaksi.

Poissa kotoa?
Jos koti jää tyhjilleen useammaksi päiväksi, voit huoletta säätää termostaatit muutamia asteita pienemmälle.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 8.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.