Kerrostalot

Kerrostaloissa lämmitystä ei asukkaan itse tarvitse laittaa päälle tai huoltaa. Huoltomies huolehtii talokohtaisesta lämmityksestä. Jos lämpöä ei tunnu tulevan tarpeeksi, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöitsijään.

Asukkaan tulee kuitenkin huolehtia siitä, että verhot ja huonekalut eivät peitä pattereita tai termostaatteja. Huonekaluja siirtäessä tai imuroidessa tulee termostaatteja varoa, sillä ulkoinen isku saattaa rikkoa termostaatin ja jopa aikaansaada paikallisen vesivuodon. Tällaisessa tapauksessa asukas maksaa vahingonkorjaukset, ei taloyhtiö.

Asukas voi lämmityskauden ulkopuolella välillä käännellä patterin termostaattia, mikä saattaa ehkäistä venttiilien jumiutumista. Asukkaan ei tarvitse kuitenkaan itse korjata lämmitysjärjestelmän vikoja. Käyttöveden takia lämmöntuotanto on päällä myös kesäisin, joten kesällä mahdollisesti tulleet viat koskevat todennäköisesti lämmönjakoverkkoja tai termostaatteja.

Jos asunnoissa on huoneistokohtainen ilmanvaihtokone, kytke lämmöntalteenotto päälle. Mikäli huoneiston ikkunoissa on korvausilmaventtiilit, säädä ne talviasentoon.

Ikkunoiden tiivistämisestä on ohjeita omalla sivullaan:
Ikkunoiden tiivistys


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 24.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.