BUILD UP Skills Finland – lisää energiaosaamista rakennustyömaille
Päättynyt hanke 10/2013 – 3/2016. |
Hankkeen keskeinen tavoite oli saada aikaan rakentamisen toimintakulttuurissa laatukeskeinen koulutus- ja muutosprosessi sekä auttaa saavuttamaan rakennusalalle asetetut kunnianhimoiset energiatehokkuustavoitteet.
Keskeisinä toimenpiteinä hankkeessa:
- koottiin ja dokumentoitiin energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt,
- tuotettiin parhaisiin käytäntöihin perustuvaa koulutusmateriaalia,
- suunniteltiin täydennyskoulutusohjelmat ja järjestettiin pilottikoulutuksia sekä rakennusalan kouluttajien että rakennusalan työntekijöiden osaamisen kehittämiseksi,
- koordinoitiin etenemissuunnitelman toteuttamista ja viestittiin aktiivisesti projektin toimenpiteistä ja tuloksista toimijaverkostolle.
Hanke tuki osaltaan kansallisia linjauksia rakentamisen energiatehokkuuden edistämisestä ja työssä toimivien osaamisen kehittämisestä.
Koulutusmateriaalit viidellä kielellä
Energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt on koottu PowerPoint-esityksiin. Kaiken kaikkiaan 10 eri aiheeseen pureutuvat opetusmateriaalit on julkaistu osiossa BUILD UP Skills -koulutusmateriaalit.Opetusmateriaalit on julkaistu myös kieliversioina: ruotsi, venäjä, viro ja englanti.
Energiatehokas rakentaminen – pilottikoulutukset 2015
Hankkeessa syntyvää energiatehokkaan rakentamisen materiaalia testattiin vuoden 2015 alussa järjestetyissä kaksipäiväisissä pilottikoulutuksissa. Kurssikonseptia kehitti ja koulutuksen toteutti TTS (Työtehoseura). Koulutuksia järjestettiin sekä rakennusalan opettajille että rakennustyömaiden työntekijöille.Energiatehokkuuslähettiläs toiminnassa
Risto Tenhunen valittiin hankkeen materiaalien ja uusien toimintatapojen puolestapuhujaksi. Lähettilästoiminta alkoi alkuvuonna 2015. Risto kontaktoi ja kiersi työmailla, yrityksissä ja yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa kertomassa mitä uutta energiatehokkaaseen rakentamiseen on löydetty hankkeen puitteissa.Motiva, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja Työtehoseura (TTS) toteuttivat hankkeen yhteistyössä. TTY keskittyi koulutusmateriaalin sisältöön sekä tuotantoon ja TTS koulutuksen kehittämiseen ja pilottikoulutusten toteuttamiseen. Motiva toimi hankkeen koordinaattorina sekä vastasi viestinnästä, etenemissuunnitelman toteutuksen koordinoinnista ja toimijaverkoston yhteistyöstä.
Kirjoittajat ovat yksin vastuussa tämän verkkosivuston sisällöstä. Se ei välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä. EASME ja Euroopan komissio eivät ole vastuussa siitä, miten siinä olevaa tietoa käytetään.