Hankkeistus – talohankkeen eteneminen

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitellaan ja rakennetaan rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Hänellä tulee olla hankkeen vaativuus huomioon ottaen riittävät edellytykset sen toteuttamiseen sekä käytettävissään pätevä henkilöstö.

Maa- ja rakennuslain edellyttämä pääsuunnittelija kannattaa palkata heti hankkeen alkuvaiheessa, jo tonttia valittaessa. Myös muut suunnittelijat ja vastaava työnjohtaja on järkevää kiinnittää hankkeeseen varhaisessa vaiheessa.

Energiaasäästävän talon tekeminen on tavallista rakentamista, mutta vaatii kaikilta projektiin osallistuvilta huolellista työtä ja tervettä ammattiylpeyttä. Paikallinen rakennusvalvonta sekä rakennusalan yhdistykset ja järjestöt auttavat hyvien ammattilaisten löytämisessä.

Talonrakennusprojekti voidaan jakaa suunnittelu- ja toteutusvaiheeseen. Suunnitteluvaihe jakautuu rakennushankkeen suunnitteluun ja itse talon suunniteluun. Hankesuunnittelussa suunnitellaan koko hankkeen läpivieminen. Hankesuunnitteluun kuuluu muun muassa rahoituksen ja aikataulun suunnittelu sekä eri suunnittelijoiden ja rakentajien palkkaaminen.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 2.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.