Tontin valinta

Asuinpaikkaa valittaessa kannattaa miettiä miten asuinpaikka vaikuttaa liikkumistarpeisiin normaalin asumisen aikana, koska liikkumisen määrä vaikuttaa perheen kokonaisenergiankulutukseen. Kannattaa selvittää joukkoliikenneyhteydet ja lähiseudun palvelut ennen asuinpaikan lopullista valintaa. Energiatehokkaalla rakentamisella saavutettu säästö voidaan hukata esimerkiksi silloin kun perheessä tarvitaan kaksi autoa.

Talon sijoittaminen tontille

Kun tontti on hankittu, kannattaa hankkia pääsuunnittelija auttamaan jo tontille sopivan talon hahmottelussa. Selvitä miten aurinko paistaa rakennuspaikalle ja miten suojainen paikka on tuulen kannalta. Energiatehokkuuden kannalta on edullista, jos auringonvalo pääsee tontille esteettä. Maaston tai puuston tarjoama suoja rakennuksen pohjoispuolelta pienentää energiankulutusta. Ota myös ilmansuunnat huomioon. Pinta- ja pohjavesien kannalta paras rakennuspaikka tontilla on sen korkein kohta.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 2.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.