Vesi- ja viemärilaitteet

Käyttövesijärjestelmän suunnittelu ja toteutus kuuluu pätevöityneiden LVI-ammattilaisten tehtäviin. Hyvällä suunnitelmalla ja toteutuksella taataan hyvä juomaveden laatu ja vältytään kosteusvahingoilta.

Vesipisteille nousevat putket kannattaa sijoittaa talon vaipan sisäpuolelle, ei rakenteiden sisään. Taloon tulevaan vesijohtoon kannattaa asentaa myös paineenalennusventtiili, jolloin voidaan säätää talon verkoston painetta ja säätää vesihanojen virtaamaa. Monissa vesikalusteissa on myös oma virtaaman säätömahdollisuus.

Vesikalusteiden ja WC-istuimien vedenkulutuksissa on eroja. Kannattaa hankkia sellaiset hanat, joissa veden virtaamaa voi säätää ja sellaiset WC-istuimet, joissa on tarpeen mukaan valittava kaksoishuuhtelujärjestelmä.

Kiinteistöviemäröintijärjestelmän on oltava luotettava ja pitkäikäinen. Hyvään lopputulokseen päästään suoraviivaisella ja selkeällä viemäriputkistolla, jossa ei ole turhia mutkia. Viemärijärjestelmän tulee olla kokonaisuus, jossa kaikki osat sopivat tiiviisti toisiinsa. Viemärijärjestelmä huolletaan puhdistamalla säännöllisesti lattiakaivot ja vesipisteiden vesilukot.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 2.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.