Työmaan valvonta

Rakennustyömaan valvontaan osallistuvat henkilöt:
  • Vastaava työnjohtaja on tärkeä henkilö rakennustyömaalla. Hän vastaa kaikesta mitä työmaalla tapahtuu. Vaikka lopullinen vastuu rakentamisesta onkin rakennuttajalla, vastaava työnjohtaja on rakennuttajan luottohenkilö työmaalla. Siksi vastaavan työnjohtajan valintaan kannattaa erityisesti panostaa.

  • Rakennusvalvontaviranomainen valvoo, että talo rakennetaan myönnetyn rakennusluvan ja hyväksyttyjen piirustusten mukaisesti.

  • Pääsuunnittelija valvoo myös rakentamista. Toimivan valvonnan kannalta on tärkeää, että pääsuunnittelija toimii sillä paikkakunnalla, jonne talo rakennetaan.

Ympäristöministeriö on julkaissut "Pientalotyömaan valvonta ja tarkastusasiakirja" -nimisen oppaan. Oppaassa neuvotaan vaihe vaiheelta, miten eri työvaiheet tulisi tehdä hyvän rakennustavan mukaisesti. Opas kannattaa hankkia työmaapäiväkirjaksi ja tarkistuslistaksi. Siihen kirjataan eri työvaiheiden vastuuhenkilöt ja kunkin työvaiheen tarkastaja kuittaa kyseisen tehtävän tehdyksi.

Valvontaoppaaseen kirjatut tiedot auttavat myös valmiin talon kunnossapidossa ja ovat samalla tärkeä osa lakisääteistä rakennuksen huoltokirjaa varten.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 2.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.