Elvari-ohjelman tulokset

Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvarissa tuotettiin tietoa sähkönkäytön tehostamistoimenpiteistä sähkölämmitteisissä kotitalouksissa. Saatuja tuloksia voidaan kuitenkin soveltuvin osin hyödyntää myös muissa kotitalouksissa ja muilla lämmitysmuodoilla varustetuissa kiinteistöissä.

Ohjelmassa tarkasteltiin ja tuotettiin tietoa potentiaalisista tehostamistoimenpiteistä energiankäytön tehostamisen, kustannussäästöjen ja tarvittavien investointien sekä CO2-päästöjen näkökulmasta.

Tulokset tukevat energiatehokkuusdirektiivin (2012/27/EY) energiayhtiöiltä edellyttämien palvelujen kehittämistä sähkönkäyttäjille ja niitä voidaan hyödyntää myös suoraan kyseisissä käyttäjille suunnattavissa palveluissa.

Ohjelmassa tuotettiin tietoa energiaasäästävistä laitteista ja ratkaisuista sekä edistettiin energiaasäästävän teknologian markkinoita. Talotekniikka-alan, kodintekniikan ja rakennustarviketeollisuuden toimijat voivat hyödyntää tuloksia omassa myynnissään, markkinoinnissaan, asiakasviestinnässään ja tuotevalinnoissaan.

Tuloksista jalostettiin kuluttajille ja asiakaspalveluhenkilöille (energiayhtiöt, energiatoimistot, kuluttajaorganisaatiot, korjausneuvojat) kohdennettua viestintämateriaalia kuten esitteiden tekemisessä käytettävää materiaalia, ohjeita, tarkistuslistoja ja internet-aineistoa.

Elvarin tulokset auttavat sähkönkäyttäjiä valitsemaan ja toteuttamaan tehokkaimmat säästökeinot ja myös hahmottamaan ja laatimaan pitkäjänteisen sähkönkäytön tehostamissuunnitelman.Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 9.2.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.