Valaistus

On tärkeää valita oikea lamppu käyttötarkoituksen ja -ympäristön mukaan. Valitsemalla olosuhteisiin sopivimman, pitkäikäisen ja laadukkaan lampun voit säästää huomattavasti valaistuksen aiheuttamissa energiakustannuksissa.

Led-lamput

Pienen energiankulutuksen ja erittäin pitkän käyttöikänsä ansiosta led-lampuilla saavutetaan suurin energiansäästö. Laadukkaan led-lampun energiatehokkuusluokka on aina vähintään A+.

Led-lamput kehittyvät nopeasti ja niille on runsaasti erilaisia sovellustapoja. Vaikka led-lamput ovat vielä hieman kalliimpia kuin loistelampputekniikkaan perustuvat energiansäästölamput tai halogeenilamput, ne maksavat käytössä toteutuneena energiansäästönä itsensä takaisin pitkän käyttöiän ansiosta. Led-lamppujen hinnat ovat myös laskeneet viime aikoina.

Led-lamput kestävät arvioiden mukaan jopa 50 kertaa kauemmin kuin vanhanmalliset hehkulamput. Laadukkaan, valkoista valoa tuottavan ledin käyttöikä on jopa yli 50 000 tuntia.

Led-lamput ovat monikäyttöisiä ja sopivat lähes kaikkiin kodin valaistuskohteisiin niin sisällä kuin ulkona. Tarjolla on led-lamppuja muun muassa kotien yleis- ja kohdevalaistukseen. Korkea käyttölämpötila lyhentää kuitenkin led-lamppujen käyttöikää. Valitse oikea led-lamppu käyttökohteen ja valaisimen mukaan.

Ota huomioon lamppua hankkiessasi:
  • lampun kanta
  • riittävä valon määrä (Lumen, lm)
  • värisävyOliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 8.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.