Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiössä

Taloyhtiössä voidaan parantaa energiatehokkuutta sekä pienillä että vähän suuremmilla toimenpiteillä. Arjessa jokainen voi kiinnittää huomiota omiin käyttötottumuksiin, havainnoida perusasioiden, esimerkiksi ilmanvaihdon toimintaa ja ilmoittaa taloyhtiön edustajalle mahdollisista ongelmista mahdollisimman pikaisesti.

Taloyhtiön hallinnon tehtävä on varmistaa, että rakennuksen käyttö ja ylläpito on tehokasta ja esimerkiksi tekniset järjestelmät toimivat halutulla tavalla, eikä energiaa tuhlata. Arkisten asioiden ja suunnitellun käytön ja ylläpidon lisäksi energiatehokkuutta voidaan parantaa usealla eri tavalla taloyhtiön rakennuksiin kohdistuvissa, normaalin elinkaaren mukaisissa korjaushankkeissa.

Energiaekspertin rooli on toimia muun muassa keskustelun avaajana, havainnoijana ja joissain tapauksissa mahdollisten parannusehdotusten ehdottajana oman taloyhtiön energiatehokkuuteen liittyen. Varsinaiset päätökset tekee kuitenkin taloyhtiön yhtiökokous ja hallitus. Toimenpiteiden käytännön toteuttaminen, kuten järjestelmien asetusarvojen muuttaminen, pitää aina jättää alan ammattilaiselle.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 30.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.