Energiahankinnat

Asukas ja energiahankinnat

Asuinkiinteistön käyttämä sähkö jakaantuu huoneistosähköön eli taloussähköön ja kiinteistösähköön. Huoneistosähkö sisältää asumiseen liittyvien palvelujen ja laitteiden sähkönkulutuksen, kiinteistösähkö talon teknisten järjestelmien ja niihin kuuluvien laiteiden kuluttaman sähkön.

Kiinteistösähköä käyttävät muun muassa puhaltimet ja pumput, yleisten tilojen ja piha-alueiden valaistus, autosähköpistokkeet, talosaunat ja pesulat, hissit sekä kylmätilojen ja kuivaushuoneen laitteet.

Kilpailutusta asukas- ja kiinteistökohtaisesti

Asukas saa itse valita ja kilpailuttaa kuluttamansa huoneistosähkön. Hän pystyy myös vaikuttamaan talonsa kiinteistösähkön valintoihin ottamalla asian esille esimerkiksi yhtiökokouksessa. Niin sähkönmyyjän valintaa pohdittaessa kuin uutta sähkösopimusta solmittaessa kannattaa kiinnittää huomio sekä sähkön hintaan että sähkön tuotantotapaan.

Asukkaat voivat vaikuttaa

Asukkaat voivat vaikuttaa taloyhtiönsä energiankulutukseen käymällä keskustelua siihen vaikuttavista seikoista sekä keskenään että yhtiökokouksissa. Kyseeseen tulevat vaikkapa energiakulutukseen vaikuttavat peruskorjaukset tai lämmitysratkaisut. Voidaanko esimerkiksi tavallinen lämmitysöljy vaihtaa bioöljyyn tai siirtyä öljylämmityksestä pellettilämmitykseen?


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 24.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.