Lämpöpumpun hankinta taloyhtiöön

Ilmalämpöpumput ja maalämpöpumput kasvattavat jatkuvasti suosiotaan ja niiden asentaminen taloyhtiöihin on yleistynyt viime vuosina. Motivan vuonna 2017 teettämän selvityksen mukaan lämpöpumppuinvestointeihin taloyhtiöissä kannustivat energiakustannusten vähentäminen sekä kiinteistön jälleenmyyntiarvon kasvattaminen. Kyselyyn vastanneista noin puolet totesivat lämpöpumppuinvestoinnin laskeneen myös yhtiövastiketta.

Lämpöpumput säästävät energiaa ja niiden avulla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä ja ympäristöhyötyjä monenlaisissa kiinteistöissä. Lämpöpumpun hankinta jarruttaa kiinteistön lämmityskustannusten nousua ja lämpöpumppujen avulla energiakustannuksia voidaan edelleen vähentää, kun avuksi otetaan pörssisähkön hintaa seuraavat ohjausjärjestelmät ja mahdollisesti energiavaraajat ja jopa lämmön kausivarastointi.

Taloyhtiön hallitusväen sekä kuntien omistamien kiinteistöjen lämpöpumppuhankintoja suunnittelevien avuksi olemme koonneet ajankohtaista ja kattavaa tietoa lämpöpumppujärjestelmän hankinnasta, toimintaperiaatteista sekä lämpöpumpputeknologioista.

Lisää aiheesta:

Lämpöpumppujen hankintaopas kunnille ja taloyhtiöille

Ennen lämpöpumppujärjestelmän hankintaa

Lämpöpumpputeknologiat


Aineistoa Motivan verkkopalvelun Lämpöpumput-sivuja varten on koottu yhteistyössä Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n, Scanoffice Oy:n, Rototec Oy:n, Nivos Energia Oy:n, Nibe Oy:n ja Onninen Oy:n kanssa.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 5.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.