Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiössä päätökset tehdään yhdessä

Taloyhtiössä energiatehokkuus onnistuu hallinnon, asukkaiden ja kiinteistöhuollon sujuvalla yhteistyöllä. Kun asenne on kunnossa, käyttötottumukset energiaa säästävät ja kiinteistöhuolto toimii tarkoituksenmukaisesti, taloyhtiö pääsee pitkälle energiansäästön tiellä.

Taloyhtiön hallituksella on taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimeenpanee osakkaiden eli yhtiökokouksen päätökset. Vähäisempiin toimiin hallitus ja isännöitsijä voivat yleensä ryhtyä ilman yhtiökokouksen päätöstä, edellyttäen, että hanke voidaan toteuttaa hyväksytyn talousarvion puitteissa.

Taloyhtiön hallitus on keskeisin toimija kiinteistön energiatehokkuuden parantamisessa:
  1. Hallitus luo taloyhtiölle strategian energia-asioissa.
  2. Sen tehtäviin kuuluu aina seurata talon energiankulutusta ja päättää erilaisista toimenpiteistä.

Taloyhtiössä kiinteistönpito ja korjaaminen kannattaa järjestää suunnitelmallisesti. Osakkailla ja asukkailla tulee olla hyvissä ajoin mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi korjaushankkeen sisältöön ja varautua taloudellisesti hankkeiden toteuttamiseen. Suunnitelmallisen kiinteistönpidon tueksi on tarjolla runsaasti välineitä.

Kiinteistönpito on avain koko taloyhtiön parempaan elämänlaatuun. Parhaimmillaan taloyhtiön suunnitelmallinen hoito sisältää myös yhdessä tehtyjä päätöksiä siitä, kuinka kiinteistöä kehitetään entistä viihtyisämpään, turvallisempaan, terveellisempään, toimivampaan tai ympäristöystävällisempään suuntaan.

Energiatehokkuus- ja korjaustoimenpiteet käyntiin taloyhtiön energiakokouksella

Korjaus- ja energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttaminen edellyttää taloyhtiön hallituksen päätöstä. Riippuen siitä, oletko hallituksen jäsen tai et, kutsu tai pyydä kutsumaan hallitus koolle energiakokouksen järjestämiseksi. Jos ette järjestä erillistä energiakokousta, ottakaa energia-asiat seuraavan hallituksen kokouksen asialistalle.

Ennen kokousta:Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.9.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.