Sami Seuna


Sami Seuna
Asiantuntija

Vastuualueet
Lämpöpumput, maalämpö, pientalon lämmitys, energiakäyttö ja energiatehokkuus, lämmitysmuotojen kannattavuusselvitykset, ikkunoiden energialuokitus
+358 (0) 9 6122 5017
+358 (0) 40 846 0281

Samin vahvinta alaa ovat pientalon lämpöpumput ja erityisesti maalämpö. Samin työ kohdistuu enimmäkseen pientalon energiakäyttöön ja energiatehokkuuteen. Sami tekee tilaustyönä muun muassa lämmitysmuotojen kannattavuusselvityksiä taloyhtiöille sekä pitää esityksiä tapahtumien yhteydessä. Hän toimii asiantuntijana, kouluttajana, sisällöntuottajana tai projektipäällikkönä hankkeissa, kuten Ikkunoiden energialuokitus, Energiatehokas Koti, Taloautomaatio pientaloissa, Säästöä lämpöpumpuilla, kuluttajien energianeuvonta.

Palaa otsikoihin

Artikkelit

Millainen on energiatehokas pientalo?
Energiatehokas talo kuuluu energialuokkaan A tai B. Sen rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa, sillä tarvittavan lisäinvestoinnin takaisinmaksuaika on noin 10 vuotta.
energiatehokas rakentaminen
uusiutuva energia
rakentaminen
pientalo
energiansäästö
Ikkunoiden energialuokitus
Ikkunoiden energialuokitus helpottaa rakentajien ja remontoijien tekemää vertailua eri ikkunaratkaisujen välillä. Ikkunat jaetaan energialuokkiin asteikolla A++ - G.
energiaikkuna
ikkunoiden energialuokitus
Vesikiertoisen lattialämmityksen säätövinkkejä
Tarpeettoman korkea lämmitysveden lämpötila aiheuttaa energiahukkaa suurempina putkiston ja varaajan lämpöhäviöinä, ylilämmityksenä ja lämpöpumpun yhteydessä myös huonontuneena hyötysuhteena.
Aurinkolämpö
Aurinkolämpö on päästötön ja uusiutuva lämmön lähde. Aurinkolämmön merkitys ja kiinnostus sitä kohtaan kasvaa koko ajan. Yleisimmin auringolla lämmitetäänkin käyttövettä.
uusiutuva energia
aurinkosähkö
aurinkolämpö
aurinkoenergia
Aurinkosähkö
Aurinkosähkö-sivustolla on ajankohtaista ja kattavaa tietoa aurinkosähkölaitteiston hankinnasta, asentamisesta, lupa-asioista ja käytöstä.
uusiutuva energia
aurinkosähkö
aurinkolämpö
aurinkoenergia
Hallitse huonelämpötiloja
Yhden asteen vähennys huonelämpötilassa säästää 5 % lämmityskuluissa. Useimmille sopiva oleskelutilojen huonelämpötila on hieman yli 21 °C. Se on myös terveellinen ja energiataloudellinen lämpötila.
sisäilma
jäähdytys
lämmitys
huonelämpötila
Henkilöluetteloon
Palaa otsikoihin


Sivua päivitetty viimeksi 14.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.