Arvioija

Toimenpiteiden ja tavoitteiden seuranta ja vaikutusten arviointi on leipälajimme. Tuotamme selvityksiä, analyyseja ja vaikuttavuuden arviointeja pitkällä kokemuksella ja ainutlaatuisella tietotaidolla.

Seuraamme erityisesti energiatehokkuussopimusten ja energiakatselmusten vaikuttavuutta. Osallistumme Suomen kansainvälisten energiatehokkuutta ja kasvihuonekaasupäästöjä koskevien velvoitteiden toteutumisen seurantaan, raportointiin ja kehittämiseen yhdessä valtionhallinnon toimijoiden kanssa.


Suomalaiset yritykset ja vastuullinen energiankäyttö

Hyvä politiikkatoimi on vaikuttava, kustannustehokas ja räätälöity poistamaan resurssitehokkuuden esteitä. Se toimii myös osana kokonaisuutta ilman päällekkäistä ohjausta. Tämän päämäärän tueksi Motiva on toteuttanut lukuisia energiatehokkuuden politiikkatoimien analyyseja – myös kansainvälisissä hankkeissa.

Vaikka erilaisissa seurannan indikaattoreissa ja niiden tulkinnassa on haasteensa, on niiden käyttö selvästi kasvamassa erityisesti kansainvälisesti niin energiatehokkuuteen kuin materiaalitehokkuuteen liittyen. Tämä edellyttää kansallisesti hereillä oloa ja mahdollisuuksien mukaan vaikuttamista valittaviin indikaattoreihin EU-tasolla. Myös tätä työtä teemme valtionhallinnon apuna.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 4.10.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.