Politiikka-analyysit

Hyvä politiikkatoimi on vaikuttava, kustannustehokas ja räätälöity poistamaan energiatehokkuuden esteitä. Se toimii myös osana kokonaisuutta ilman päällekkäistä ohjausta. Olemme toteuttaneet lukuisia energiatehokkuuden politiikkatoimien analyyseja.

Sektorikohtaisia selvityksiä on tehty EU-rahoitteisissa projekteissa koskien muun muassa teollisuuden, kotitalouksien ja rakennusten energiatehokkuustoimenpiteitä sekä kuntien roolia kestävässä energiajärjestelmässä. Osassa selvityksistä on taas keskitytty tiettyihin järjestelmiin tai laitteisiin, kuten teollisuuden energiatehokkaiden sähkömoottoreiden edistämistoimenpiteet globaalisti (World Energy Council, WEC) tai ekosuunnitteludirektiivin vaikutukset. Osa selvityksistä on puolestaan kohdistunut tiettyyn instrumenttiin, kuten viestinnällisiin toimenpiteisiin, joita analysoitiin kahdessa projektissa Euroopan tasolla ja globaalisti WEC:lle.

Päätöksenteon pohjaksi tarvitaan myös toimivia ja luotettavia indikaattoreita. Niiden avulla pystytään kohdentamaan erilaiset toimet mahdollisimman hyvin ja niillä voidaan seurata tehokkaasti energia- ja ympäristötavoitteiden toteutumista.

Vaikka indikaattoreissa ja niiden tulkinnassa on haasteensa, on niiden käyttö selvästi kasvamassa erityisesti kansainvälisesti niin energiatehokkuuteen kuin materiaalitehokkuuteen liittyen. Tämä edellyttää kansallisesti hereillä oloa ja mahdollisuuksien mukaan vaikuttamista valittaviin indikaattoreihin EU-tasolla. Myös tätä työtä teemme valtionhallinnon apuna.


Sivua päivitetty viimeksi 5.3.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.