Katselmuksen raportointi

Raportoinnista vastaavat katselmusten vastuuhenkilöt, jotka ovat yleensä ulkopuolisia katselmoijia. Nämä lähettävät ensi vaiheessa raportin tilaajalle ennakkolukua ja arviointia varten. Katselmusten raportoinnista on velvoittavat ohjeet, joita noudatetaan TEM:n tukemissa katselmushankkeissa.

Katselmustoiminnan seuranta, vaikutusten arviointi ja laadunvarmistus edellyttävät, että esimerkiksi yhteenvetotaulukot, kulutusjakaumien esittäminen ja mallisisällysluetteloiden noudattaminen on yhtenäistä eri katselmoijien välillä. Useista katselmusmalleista on laadittu mallisisällysluetteloiden lisäksi esimerkkiraportteja.

Useiden katselmuskohteiden hankkeissa raportointi kannattaa vaiheistaa ja ensimmäisen katselmuskohteen tulokset ja raportointi arvioida erikseen. Halutessaan tilaaja voi saada ensimmäisen kohteen toteutuksesta ja raportoinnista myös Motivan arvioinnin.

Järjestettävään katselmustyön tulosten ja raportin esittely- ja luovutustilaisuuteen osallistuvat katselmusten tekijät tai työhön osallistuneet ja jatkotoimenpiteiden toteutumisen kannalta keskeiset henkilöt.

Katselmoija esittelee raportin ja erityisesti toimenpide-ehdotukset ja kirjaa kommentit sekä sovitut jatkotoimenpiteet säästöehdotusten osalta. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään mahdollisuuksia energiainvestointiavustuksiin, ESCO-toiminnan mahdollisuuksia ja muita toimenpiteiden toteuttamiseen tai energiatehokkuuden seurantaan ja jatkuvaan ylläpitoon liittyviä asioita.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.