Säästötoimenpiteiden toteuttaminen

Raporttien toimenpiteet kootaan toteutusohjelmaksi, jolla varmistetaan toimenpide-ehdotusten muuttuminen kohteissa todelliseksi energiansäästöksi. Katselmuksen suorittanut katselmoija voi usein auttaa myös toimenpiteiden käytännön toteutuksessa.

Säännöllinen seuranta tärkeää

Samalla eri toimenpiteiden säästöjä ja kustannuksia aletaan seurata kohteittain esimerkiksi kuukausittain tehtävän kulutusseurannan (energiankulutuksen, toiminnan ja tuotannon ja niiden muutosten seurannan) avulla. Vain toimenpiteiden vaikutusten seuranta antaa oikeaa palautetta katselmuksilla saavutetuista hyödyistä.

Katselmuksen jälkeen kannattaa pitää seurantapalavereja säännöllisesti siitä mitä toimenpiteitä on toteutettu ja miten energiatehokkuus on kehittynyt. Alkuvaiheessa seurantapalavereja kannattaa pitää useammin ja jatkossa esimerkiksi kerran vuodessa käydä läpi olennaisimmat energiankäyttöön vaikuttavat asiat. Energiakatselmus voidaan päivittää muutaman vuoden välein seurantakatselmuksella.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.