Kaukolämpökatselmus

TEM:n tukema kaukolämpöalan energiakatselmus toteutetaan Kaukolämpökatselmusmallin toteutusohjeen ja mallisisällysluettelon mukaisesti. Katselmusmalli on tarkoitettu kaukolämmön tuotannon, siirron ja jakelun tehostamismahdollisuuksien selvittämiseen. Tärkeitä tarkasteltavia asioita ovat myös uusiutuvien energiamuotojen käyttömahdollisuuden selvitys ja alueen teollisuuden hukkalämmön hyödyntämismahdollisuuden tarkastelut.

Kaukolämpökatselmuksessa vastuuhenkilöinä voivat toimia Motivan kouluttamat energiakatselmoijat (lämpö-katselmoija (L) tai sähkö-katselmoija (S)) tai myös Motivan hyväksymät niin sanotut hakijavastuuhenkilöt.

Kaukolämpökatselmukselle on sisällöllisesti kolme vaihtoehtoa:
  • A: Koko kaukolämpöverkon ja siihen liittyvien energiantuotantolaitosten katselmointi.
  • B: Huippu- ja varalämpökeskusten sekä kaukolämpöverkon katselmointi silloin, kun peruskuormalaitokset ovat yhteistuotannossa ja kuuluvat Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen energiantuotannon toimenpideohjelman piiriin.
  • C: Vaihtoehto B täydennettynä tuotannon järjestelmäoptimoinnilla sillä edellytyksellä, että verkossa myydyn energiamäärän tulee olla yli 16 GWh/a.

Kaukolämpökatselmuksen tuettava työkustannus

TEM:n energiakatselmustoiminnan yleisohjeissa määritellään kaukolämpökatselmuksen tuettavan työkustannuksen osuus. Se määräytyy katselmuksen sisällönlaajuuden ja myydyn kaukolämpömäärän perusteella yleisohjeessa esitettyjen tukitaulukoiden mukaisesti.

Kaukolämpökatselmuksen toteutusohje ja mallisisällysluettelo (pdf) (389.4 KB)

Lisää aiheesta:

Energiatehokkuusselvitys kaukolämmityksen pumppausjärjestelyistä (pdf) (1.2 MB) (Pöyry)

Tutkimustiedote 9 2009 Pumppauksen energiatehokkuus (pdf) (27.7 KB) (Energiateollisuus)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.