Seurantakatselmus

Energiakatselmustoiminnan on tarkoitus olla jatkuvaa ja tehokkaimmillaan se on osa yrityksen normaalia jatkuvan parantamisen toimintaprosessia. Tähän energiatehokkuuden jatkuvaan ylläpitoon ja parantamiseen on kehitetty Kiinteistön seurantakatselmusmalli.

Malli soveltuu tapauksiin, joissa kiinteistölle on aikaisemmin tehty jokin Motivan ja TEM:n ohjeiden mukainen energiakatselmus. Mallia voidaan soveltaa myös teollisuuskohteiden seurantakatselmuksissa, mutta silloin tukihakemukseen on liitettävä projektisuunnitelma.
kat par www
TEM:n tukea seurantakatselmuksen toteuttamiseksi voi hakea, kun edellisen TEM:n tukeman katselmusraportin päiväyksestä on kulunut 3 vuotta. Jos kohteessa on edellisen katselmoinnin jälkeen tapahtunut niin suuria muutoksia, että uudelleen katselmointi ei voi perustua edellisen katselmuksen tietoihin eikä seurantakatselmusmalliin, voidaan katselmointi toteuttaa kuten ensimmäistä kertaa kohdetta katselmoitaessa.

Kiinteistön seurantakatselmuksen tuettava työkustannusosuus

Energiakatselmus on toteutettava TEM:n yleisohjeita ja katselmusten mallikohtaisia ohjeita noudattaen. Katselmukseen tarvittava panostus määräytyy tapauskohtaisesti kohteen laajuuden, monimuotoisuuden ym. lähtökohtien perusteella. Kiinteistön seurantakatselmuksen tuettava työkustannus on esitetty TEM:n energiakatselmustoiminnan yleisohjeissa. Kiinteistön seurantakatselmuksen tuettava työkustannus määritetään palvelurakennuksissa rakennustilavuuden perusteella ja teollisuudessa kohteen vuotuisen energia- ja vesikustannuksen mukaisesti.

Kiinteistön seurantakatselmuksen toteutus ja raportointi ohjeet (pdf) (383 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.