Pätevöityneet katselmoijat vuosittain

TEM:n katselmustoimintaa koskevassa yleisohjeessa edellytetään, että jokaiseen katselmushankkeeseen nimetään kaksi niin sanottua katselmuksen vastuuhenkilöä, joille Motiva on myöntänyt vastuuhenkilöpätevyyden. Vastuuhenkilöistä toisen tulee olla LVI-vastuuhenkilö ja toisen sähkövastuuhenkilö.

Prosessiteollisuuden energia-analyyseihin ja energia-alan katselmuksiin ja analyyseihin voidaan lvi- ja/tai sähkövastuuhenkilöiden sijalle nimetä hakijan omasta organisaatiosta TEM/Motivan hyväksymä niin sanottu hakija-vastuuhenkilö(t). Vastuuhenkilöpätevyys edellyttää hyväksytysti suoritettua Motivan energiakatselmoijakurssia tai niin sanottua muuta TEM/Motivan hyväksyntää.

Pätevöityneitä Motiva-energiakatselmoijia oli vuoden 2014 lopussa hieman yli 2000, joista LVI-vastuuhenkilöitä on 56 % ja sähkövastuuhenkilöitä 37 % ja prosessiteollisuuden tai energia-alan yritysten hakijavastuuhenkilöitä 6 %. Maantieteellisesti katselmoijien enemmistö on sijoittunut Etelä-Suomessa toimiviin yrityksiin.
Katselmoijat-2014


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.