Säästötoimenpiteiden kannattavuus

Katselmuksissa ehdotettujen toimenpiteiden säästöt ja kustannukset ilmoitetaan katselmushetken hintatason perusteella. Toimenpiteille lasketaan niin sanottu suora takaisinmaksuaika.

Kuvissa esitetään käynnistyneiden ja raportoitujen n. 1 400 katselmuskohteen toimenpide-ehdotusten perusteella laskettu kustannussäästöpotentiaali (milj. €) ryhmiteltynä eri takaisinmaksuajan mukaisiin luokkiin.
Säästötoimet_kannattavuus_kaikki

Kaikki säästötoimenpiteet

Toimenpiteet keskittyvät niin sanottuihin käyttöteknisiin toimenpiteisiin (takaisinmaksuaika 0 vuotta) ja alle 2 vuoden takaisinmaksuajan toimenpiteisiin. Takaisinmaksuajaltaan alle 2 vuotta olevien toimenpiteiden edustaman säästöpotentiaalin suhteellinen osuus kustannussäästöpotentiaalista on 47 % (palvelusektorilla 65 %, teollisuudessa 41 %).
Säästötoimet_kannattavuus_palvelu

Palvelusektorin säästötoimenpiteet

Palvelusektorilla alle kahden vuoden takaisinmaksuajan toimenpiteiden osuus kustannussäätöpotentiaalista on 65 %. Vastaava investointitarve näille toimenpiteille on vain noin 8 % kaikkien toimenpiteiden yhteisestä investointitarpeesta.
Säästötoimet_kannattavuus_TePK

PK-teollisuuden säästötoimenpiteet

Pk-teollisuuden kohteissa alle kahden vuoden takaisinmaksuajan säätötoimenpiteiden osuus kustannussäästöpotentiaalista on 41 %. Vastaava investointitarve näille toimenpiteille on noin 9 % kaikkien toimenpiteiden yhteisestä investointitarpeesta.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 6.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.