EU ja kansainvälinen rahoitus

Kansainvälisesti ja etenkin EU-tasolla energiatehokkuuden rahoitukseen on saatavilla laaja joukko instrumentteja.

Rahoitusinstrumentit, jotka ovat Suomessa hyödynnettäviä:
  • EU:n Horisontti 2020
  • ELENA (European Local Energy Assistance)
  • Euroopan investointipankki (EIP)
  • Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR)

Lisätietoa kansainvälisestä rahoituksesta

Investointien toteutuksen tueksi on myös tuotettu erilaisia foorumeita ja oppaita. Kunnille suunnatuista ilmasto- ja energiatoimien rahoitusmahdollisuuksista on tehty kattava opas, joka avaa yksityiskohtaisesti lukuisia rahoitusinstrumentteja. Vastaavasti erilaisia rahoitusinstrumentteja on tarjolla myös muille sektoreille.

Esimerkiksi EU:n ja YK:n perustama energiatehokkuuden rahoitusinstituuttien ryhmä EEFIG (The Energy Efficiency Financial Institutions Group) tarjoaa paljon tietoa energiatehokkuuden rahoituksesta.

Avoimeen dataan perustuvassa tietopankissa (The De-risking Energy Efficiency Platform, DEEP) on vertailtu erilaisia energiatehokkuusinvestointeja. Tietopankin tavoitteena on parantaa ymmärrystä energiatehokkuusinvestointien riskeistä ja hyödyistä.

Uutta tietoa investoinneista, rahoituksesta ja liiketoimintamalleista kansainvälisesti löytyy muun muassa International Energy Agency IEA:n raportista "Energy Efficiency 2018", jonka luvussa 5 käsitellään aihetta monipuolisesti.


Sivua päivitetty viimeksi 2.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.