Euroopan investointipankki (EIP)

Euroopan investointipankki tarjoaa rahoitusta projekteille, jotka liittyvät innovaatioihin, pk-yritysten toimintaedellytysten parantamiseen, infrastruktuuriin ja ilmastotoimiin. Pankki on sitoutunut käyttämään ilmastotoimiin yli 25 % kaikesta rahoituksestaan.

Pankin päätuote on investointilainat taloudellisesti kannattaviin hankkeisiin, jotka edistävät EU:n asettamia kestävän kasvun ja työllisyyden tavoitteita.

Rahoituksen ohella EIP tarjoaa asiantuntijapalvelua rahoitusinstrumenttien valintaan eri hankkeille ja auttaa tarjolla olevien rahoitusinstrumenttien yhdistämisessä. Lainaa voivat saada sekä yritykset että julkiset toimijat ja sitä voi hakea jatkuvasti.

Vuosina 2013-2017 Suomessa on rahoitettu 106 käynnistynyttä investointiprojektia yhteensä 7,1 miljardilla eurolla. Rahoitusta ovat saaneet esimerkiksi YIT:n rakennuttama Tripla-kauppakeskus, VVO (Kojamo) ja SATO.


Sivua päivitetty viimeksi 2.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.