Finanssiala ja ilmasto

Finanssiala ry on tehnyt kestävän kehityksen sitoumuksen, jonka kautta Finanssiala ry osallistuu Suomen tapaan toteuttaa globaalia kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmaa.

Muuttuva ilmasto edellyttää yrityksiltä riskienhallintaa ja uusia käytäntöjä. Varautumisen ja sopeutumisen on yhä tärkeämpää olla osa yrityksen normaalia toimintaa. Varautuminen voi tuoda myös säästöjä ja avata yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Sijoittajat ovat jo alkaneet vaatia yrityksiltä ilmastoriskien läpinäkyvämpää arviointia ja hallintaa. Kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita valvova Financial Stability Board (FSB) näkee ilmastoriskien läpinäkyvyyden tärkeäksi tekijäksi maailmantalouden vakauden kannalta.

Finanssiala on kesäkuussa 2018 julkaissut suosituksen finanssialan ilmastonmuutoksen vastaista työtä kuvaaviksi indikaattoreiksi: Finanssiala ja ilmasto (2018).

Suositus nojaa Kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita valvovan Financial Stability Boardin (FSB) laatimaan ohjeistoon “Recommendations on Climate-related Financial Disclosures”.


Sivua päivitetty viimeksi 2.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.